Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Tuesday, November 20, 2012

Tempat Makan Best: Daddy Village Restaurant

Entry kali ni my hubby yang buat.Kalau baca tu memang nak tergelak la..Tapi ok apa, first timer kan..hehe. Thanks ye abang, at least bertambah gak entry kat blog ni..Jom baca, apala cik abang ni tulis.hehe.

Kali nie aku nak share tmpat makan jenis chinese style di restoran Daddy Village di Batu Pahat. Aku ke sana pd 17 Nov 2012 bersama keluargaku,  mertuaku n adik iparku (suami isteri)..senang cerita 6 dewasa n 1 bayi (anakku Damia). Restoren nie menyediakan pelbagai jenis makanan ala-carte. Boleh dikatakan masakan n makanannya jenis "Chinese Style" tapi yg penting HALAL..mostly pekerjanya melayu...

~ Daddy Village Restaurant ~

Dibawah ni aku bersama anakku dan juga adik iparku..waktu nie kami sedang mengoder makanan...tapi yg oder sebenarnya adlh suamiku..sambil mengoder makanan, aku boleh lah berposing2..


Di bawah nie pula gambar anakku..dia pun sibuk gak nak mengoder...mcm faham jer...hehehe



Ini pula ibu n bapa mertuaku

Yang ini pula adalah pasangan bahagia iaitu adik iparku bersama cik suaminya..

Sambil suamiku mengoder makanan, sempat pula aku melihat akan menunya...ada bnyk lagi menunya..tapi yang nie jerk aku sempat ambil gambar...

~ Menu-menu yang ada di Daddy Village Restaurant ~



Malam tuh memang penuh lar makanan kat atas meja...entah apa-apa jer yg laki aku order...Antara menu yg suamiku order spt: broccoli goreng bawang putih, kailan ikan masin, ikan siakap spesial, ikan merah sweet sour, telur dadar, tauhu jepun claypot, sotong sambal petai, otak-otak stim dan shark fin soup...u alls boleh lar tgk pic makanan yg telah diorder tuh kat bawah...dlm byk-byk makanan yg aku teruja utk makn adalah Sup Sirip Jerung (Shark Fin Soup)..nama nye jer dah pelik bagi ku...ini lar kali pertama aku makan benda tuh..warna nya coklat sawomatang mcm buah ciku...tapiiii rasa nyer memang hanyir n berlendir..uweeks...utk makanan yg len mcm biasa lar..aku boleh terima...tapi bagi ku makanan yng spesial disini setakat yag aku rasa malam tuh..yang paling best adalah Stim Utah-Utah (Otak-Otak Stim)..tak tau nak cakap rasa dia mcm mana..kalo korang nak tau, korang kene try...marvellous (mmmmuahh)(sambil tunjuk jempol)...

~ Kentang goreng ~

kentang goreng di atas nih sebenarnya makanan untuk anakku..kesian dia..hanya makan kentang goreng...huhuhu

~ Kailan Ikan Masin ~

~ Broccoli Goreng Bawang Putih ~

~ Sotong Sambal Petai ~

~ Stim Utah-Utah (Stim Otak-Otak) ~

~ Ikan Merah Masam Manis ~

~ Siakap Special Daddy Village ~

~ Tauhu Jepun Claypot ~

~ Shark Fin Soup (Sup Sirip Jerung) ~

Amik ko..penuh makanan kat atas meja time tuh...pada mulanyer, kita orang sume tengok dia sesama dia..dan ada yang berkata "nie boleh abih ker nie?" "nie nak makan ker aper nie"...






akhirnya kesemua makanan dpt di abihkan...tapi aku nak bg tau korang memang makan di Daddy Village Restoren nie memang sedap giler (bagi penggemar masakan ala-ala cina)...memang puas hati pasal makanannyer, puas hati pasal layanannye, puas hati pasal tempatnyer...

Overall  bagi 9 Star out of 10...MOST RECOMMENDED utk penggemar makanan n masakan chinese style...

No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno