Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Sunday, November 4, 2012

Tempat makan best: Nasi Kandar Line Clear

Masa hubby ada konferens kat penang, saya ikut skali. Masa tu tengah pregnant 5 bulan. Kalau you all nak tau, saya ni paling tak suka makan kat kedai mamak. Tapi ntah macam mana, pregnant punya penangan,boleh teringin la pulak nak makan nasi kandar. Mula-mula masa hubby ajak gi makan nasi kandar muka dah muncung dah ni, bikin hati panas betul laki aku ni, dalam hati je la.hehe. Saya dah la tak suka makan kedai ala-ala mamak.Tak tau la kenapa, memang sebelum ni tak terbuka langsung selera ni. Kedai nasi kandar nie terletak di Bandar Georgetown, Pulau Pinang berdekatan dengan mercu tanda Penang iaitu Komtar Tower...kedainya agak terselit...mula-mula tu, terpusing-pusing mencari....pfffftt...akhirnya jumpa jugak...Tapi bila dah sampai di kedai makan ni, jadi teruja + curious plak.....hehehe....nak rasa makanan dia. Mana taknya, beratur panjang giler. Kedai sikit punya crowded..



 Beratur panjang ni la yang buat saya rasa nak try makan kat kedai ala mamak ni- Nasi Kandar Line Clear. Dari saya mula beratur sampai saya dah siap makan, barisan ni tak putus-putus. Orang kata patah tumbuh hilang berganti..hah ni la dia..



Penuh & padat. Tapi still ramai org datang and sanggup beratur panjang-panjang. Apa yang best sangat eik?

 Ni menu yang saya order- Nasi kandar + Sotong + Ayam goreng 


Dan saya dah bersiap sedia nak makan ni..



 Hahaha. ni la penangan nasi kandar line clear. Dari seorang yang memang tak suka makan ala mamak, tiba-tiba licin sampai menjilat jari. Sedap yang tak terkata sampai time makan memang tak borak langsung ngan hubby. Dia punya menikmati makanan tu...Haisy,baby dalam perut mama ni je la yang tau...Hihi..Lagi satu, kita nak bgtau...punyau bau kari melekat kat tangan sampai keesokan hari nyer...tuh yang membuatkan saya teringat nak mkn lg Nasi kandar Line Clear....

Sape-sape yang gi penang, saya memang suggest giler2 tempat makan ni. Try la, baru tau penangan dia..Saya bagi 9 stars out of 10. MOST RECOMMENDED!


1 comment:

  1. nhanh hơn gấp trăm lần bên ngoài, tốc độ cuồng mãnh này cũng khiến cho Nhạc Thành phải há hốc mồm, vượt qua khỏi sức tưởng tượng của hắn.

    - Linh Nhi cũng có tiến bộ.
    đồng tâm
    game mu
    cho thuê nhà trọ
    cho thuê phòng trọ
    nhac san cuc manh
    số điện thoại tư vấn pháp luật miễn phí
    văn phòng luật
    tổng đài tư vấn pháp luật
    dịch vụ thành lập công ty trọn gói
    http://we-cooking.com/
    chém gió
    Nhạc Thành nhìn Trầm Linh ở bên cạnh, sau khi phục đan dược vào tốc độ tu luyện của Trầm Linh cũng vô cùng nhanh.

    - Nhạc Thành, phía trước là ma thú lãnh thổ, ngươi muốn đi tới chỗ nào?

    Ở trên không trung, Hỏa lão cất tiếng hỏi Nhạc Thành.

    - Đã đến.

    Nhạc Thành nhìn những dãy núi vô biên vô hạn phía trước, nơi này chính là nơi ngay cả cường giả cũng không dám tùy tiện đi vào, bên trong ma thú rất nhiều, không thua gì nhân loại.

    Ma thú lãnh thổ có các thế lực cường hãn, đặc biệt là các thú tộ lão, ông biết một nơi tên là Hàn Băng Nhai không?

    Nhạc Thành cất tiếng hỏi Hỏa lão.

    - Ta biết, trước kia ta từng đi qua.

    Hỏa lão cất tiếng nói.

    ReplyDelete

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno