Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Sunday, January 27, 2013

Cara pemakaian korset PB yang tepat

Salam kawan-kawan...This time I would like to share something about Premium Beautiful Corset. Disini terdapat sedikit panduan berguna yang boleh dikongsi bersama bagi mereka yang berminat untuk membeli korset ini atau yang telah pun memilikinya..Enjoy this info ya!

INFO 1

Jika anda sedang mengandung dan ingin membuat ukuran, anda dicadangkan supaya membuat ukuran badan pada bulan ke-6 hingga 7 semasa mengandung kerana selepas bersalin, walaupun bentuk badan belum pulih kepada bentuk asal, namun ia adalah lebih kurang sama dengan bentuk badan semasa anda mengandung pada bulan ke-6 hingga 7.  Maka, perbezaan ukuran badan adalah tidak besar.

 Bagi mereka yang mengandung lebih daripada 8 bulan, anda boleh membuat ukuran badan pada hari ke-3 selepas bersalin. Selain itu, bagi mereka yang melahirkan bayi secara normal, Premium Beautiful boleh dipakai selepas 7-10 hari selepas bersalin. 


Manakala, bagi mereka yang melahirkan bayi melalui pembedahan, ia hanya boleh dipakai kira-kira selepas 10-14 hari selepas bersalin. Masa keemasan bagi wanita selepas bersalin untuk menguruskan badan adalah dalam masa enam bulan pertama. 

Mereka yang memakainya lebih awal akan memperolehi kesan baik dalam masa singkat. Ia bukan sahaja dapat membantu memulihkan bentuk badan, malah turut dapat mengembalikan organ dalaman rahim ke tempat asal.

INFO 2
Pemakaian pakaian dalam pembentukan badan ini merupakan satu proses yang konsisten. Biasanya, kita akan melihat hasil sejurus selepas memakainya. 

Namun, sekiranya anda ingin mengekalkan bentuk badan, anda perlu memakainya secara konsisten selama 1-6 bulan berdasarkan keadaan badan anda. 

Pada bulan pertama, lemak akan mula beralih. 3 bulan kemudian, lemak akan beralih ke tempat asalnya dan 6 bulan kemudian, lemak akan kekal di tempat asal. 

"Memakai korset Premium Beautiful ibarat seperti kita memakai cincin. Jika cincin dipakai secara berterusan pasti akan meninggalkan kesan di jari kita".


Begitu juga

"Memakai korset Premium Beautiful ibarat tanah di dalam pasu. Jika hari ini kita menanam pokok di dalam pasu dan esok atau seminggu kemudian pasu tersebut pecah, maka tanah di dalam pasu itu pasti berderai. Tetapi jika dibiarkan pokok didalam pasu itu untuk suatu tempoh masa, maka tanah tersebut akan terbentuk seperti bentuk pasu jua. Dan ketika itu, tatkala pasu pecah, tanah akan kekal sedemikian rupa tanpa berderai"


Bagi mereka yang mula-mula memakai Premium Beautiful, mereka mudah berasa ketat dan tidak selesa di mana hari pertama hingga hari ke-15 merupakan tempoh penyesuaian. Selepas melalui tempoh tersebut, anda akan berasa semakin selesa. 

INFO 3
Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ini dihasilkan melalui teknologi tinggi yang menggunakan fabrik semula jadi seperti fiber, nilon dan tetron yang mempunyai kuasa penyerapan yang baik dan telap udara.

 Maka, pemakaian Premium Beautiful pada hari panas tidak akan menyebabkan badan berasa panas, malah anda akan berasa selesa di samping memiliki bentuk badan yang menarik.Sekian sahaja perkongsian untuk kali ini..Enjoy your day!Barakallah..

No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno