Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Wednesday, January 30, 2013

Cuti=masak=makan

Salam kawan-kawan..macam mana cuti hari tu, seronok tak? yela, cuti lama kan...Cuti maulidurrasul + Thaipusam sekali. Time2 cuti macam ni dok kampung surelah makan je kejenya kan..mentong2..he. So this time I wanna share aktiviti  masak2 + makan2 yang kitaorang buat time cuti hari tu.


Makan ala-ala western gitu. Roasted chicken. Panggang dalam convection oven je, senang..

Pastu agak-agak dah nak masak sikit ayam ni, masukkan garlic potato ni


Garlic potato


Garlic potato ready to eat


Coleslaw-kubis, carrot n bawang

Potato wedges pun ada. Cara nak buat: Cuci bersih-bersih kentang, jangan buang kulit. Then, rebus kentang hingga masak. Lepas tu potong kentang tu then salut ngan tepung kfc (kalau nak best guna tepung cap bestari perisa hot n spicy)..Pastu baru goreng



Roasted chicken-Resepinya senang je. Gaulkan ayam ngan kicap pekat, madu, bawang putih n halia yang dah siap tumbuk, barbeque sos n garam


Haha. si kecik ni dah tak sabar nak makan


Ready to eat! Emm sedapnya..

Dah siap...senang je kan..healthy food gak ni. habis keluar semua minyak ayam + lemak cair masa masuk dalam oven tadi..Sesiapa yang nak try silakan la ye..Selamat mencuba!

No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno