Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Thursday, January 24, 2013

Singgah-singgah, sampai Pangkor..

It was an adhoc trip to Pangkor. 05/01/2012, Sabtu jam10 pagi bertolak dari Shah Alam. Dalam pukul 12 tengahari macam tu, tiba-tiba perut berkeroncong pulak. Masa tu baru sampai Kuala Selangor, so apalagi..



Hehe..dan dengan takdirNya ternampaklah " Cendol Durian Borhan". So, stop the car and....

      Pekena cendol durian sikit...Alas perut.. he        

Habis cendol durian 2 mangkuk, kitaorang pun sambung lagi perjalanan.. Baru jalan tak sampai pun 10 minit, tiba-tiba ternampak plak "Warong Soto"..perut dah makin berkeroncong ni, so nak tunggu apa lagi...


Kita makan dulu!


Sedap soto ni

Lepas habis makan perjalanan diteruskan lagi. Haish, bayang-bayang Pangkor pun tak nampak lagi ni..Memang agak nya hari tu rezeki orang-orang kat Kuala Selangor. Situasi yang sama berlaku. Ternampak sesuatu yang macam pelik & menarik. Actually dah terlajak, tapi atas semangat ingin tahu yang teramat---signal kereta ke kanan dihidupkan..

Buat U turn tu...memang tak boleh blah betul. Apa yang best sangat ni sampai kitaorang sanggup U turn nak pergi try?

Mentarang bakar? Mentarang tu apa? 

Inilah benda yang menarik perhatian kitaorang sampai u turn & singgah buat kali ketiga untuk lunch. Just for lunch..Jalan-jalan cari makan...he

Mentarang yang sedang dibakar


Mentarang bakar is ready..

Selain mentarang bakar ada lagi side dishes lain macam tiram bakar & sup ikan haruan

Ni tiram bakar


Sup ikan haruan ni sedap sangat! Serious...

Aksi-aksi Damia kat atas meja makan..Rajin berkemas anak dara sorang ni..Mudah-mudahan besar nanti rajin jugak ea anak mama ni..


Akhirnya lepas kenyang makan mentarang, perjalanan diteruskan lagi. Dalam pukul 3 petang gerak dari Kuala Selangor & akhirnya pukul 5 petang selamat sampai kat Jeti Lumut & naik feri ke Pulau Pangkor

Seronok betul Damia naik feri

Happy sangat bila tengok Damia happy..

Akhirnya sampai pun kat Pulau Pangkor. Masa tu pukul 6.30 petang. Check in Purnama Beach Resort then jalan-jalan tepi pantai jap. Damia main air, ayah Damia pulak naik skuter boat. Mama? Ambik gambar je..malas nak basahkan baju..


Esoknya pagi-pagi lagi kitaorang dah bangun. Hari ni ada aktiviti yang lagi best dari semalam---Nak snorkeling!

Damia dah ready nak gi snorkeling ni..

Cantiknya ikan-ikan ni..Subhanallah..

Snorkeling puas-puas sampai tinggal kitaorang je kat situ. Dah takde orang baru sibuk nak ambik gambar..

Sebelum balik kitaorang sempat singgah tempat orang buat buntal perhiasan


and cari ole-ole sikit bawa balik Shah Alam..



Finished story about Pangkor. Gerak dari Pangkor pukul 6.30 petang hari Ahad & sampai Shah Alam pukul 4.00 pagi hari Isnin. 7.30 pagi pergi kerja..Exhausting but very exciting..


No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno