Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Friday, February 1, 2013

Gelagat Si Cilik

Salam kawan-kawan maya sekalian. Harap segala urusan anda berjalan dengan lancar dan segala usaha untuk merealisasikan impian anda akan membuahkan hasil..

Betul kata orang kan, kalau kita ada anak then bila penat and kita tengok muka dan gelagat anak kita, semua penat tu hilang. Senang kata release tension la..So siapa-siapa yang belum ada anak lagi tu, cepat-cepat la buat satu ye..hehe. at least satu...then u can feel this kind of feeling.

Ni antara aksi-aksi Damia yang sempat dirakamkan masa cuti baru-baru ni.

Time ni kat Batu Pahat. Damia nak ikut mak n abah pergi kenduri kahwen..

Damia nak gi dinner ni mama..

Cantik tak Damia punyer handbag?he

Happy nye Damia dapat handbag baru..

Ok, ready to go!

The next day kitaorang balik Kluang pulak. Suasana kat Kluang memang kampung sikit sebab tanah lot kan.. Kat depan rumah ada kawasan luas sikit macam padang n dikelilingi banyak pokok buah-buahan.. Apalagi, puas la Damia merayau.. Kebetulan kucing kat rumah tu baru je beranak. 

So.......
*
*
*


Siap la anak-anak kucing ni..


Anak kucing: Adoi sakit tengkuk aku..budak kecik ni ganas betul la...Tolong2..


Damia: Alala anak kucing sayang..meh mama timang-timang ea..


Lagi sekor jadi mangsa Damia..haha. Excited betul dia main kucing..Maklumla, selalu main kucing kat hp je..Bila dapat yang betul..huh, terjerit2 jugak la kitaorang kat situ. Ngeri tengok dia pegang kucing tu..


Anak kucing sayang, kita rehat kejap ea..Damia penat la..Tengok, peluh dah menitik sampai kat pipi..


Damia: Haish, panas betul hari ni anak kucing..

Damia: Apakata kita pakai payung.. Redup sikit kan..Alang-alang ada orang offer payung ni
Anak kucing: Mana la budak kecik ni nak bawa aku..lemas-lemas..

Haha. Tu lah antara aksi-aksi Damia masa setahun 4 bulan ni. Makin cerdik dia..Semoga Damia jadi anak yang bijak (maksud nama Damia=bijak), baik hati, taat perintah Allah dan RasulNya..Amin..

No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno