Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Friday, February 8, 2013

GLAM (Green Leader Academy Malaysia)

GLAM. Sekali dengar pasti ramai yang meneka -Ni kelas nak jadi glamour ke? Ada belajar grooming ke?hehe.Nama yang tricky, ala2 glamour gitu.Tu nama pendek,nama panjang gah sikit-Green Leaders Academy Malaysia. Academy tu kan tempat menuntut ilmu..Memang pun. Sehingga kini GLAM telah melahirkan ramai usahawan  bumiputera yang berjaya.



Untuk pengetahuan semua, GLAM ni sebenarnya ialah salah satu group yang terdapat dalam syarikat Hai-O Marketing Sdn. Bhd. Dibawah syarikat ini terdapat banyak group/team untuk menggerakkan jualan syarikat. Antaranya ada Group Oren, merah dan macam-macam lagi. As for me, I join Hai-O melalui group hijau a.k.a GLAM..


Inilah pengasas GLAM-- Hanis Haizi & suaminya, Razali Zain. GLAM amat berbeza dengan group-group lain di bawah Hai-O kerana pendekatan yang digunakan oleh GLAM ialah internet marketing @ media social network. Segalanya pantas dengan internet. Hasilnya berlipat kali ganda.

Kelas GLAM diadakan setiap hari Jumaat jam 8.30 malam sampai pukul 12 tengah malam. GLAM terletak di Jalan Tun Mohamad Fuad 3, Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur. 

Macam-macam yang boleh dipelajari di sini, antara fokus terpenting ialah cara menggunakan social network as a tool untuk mengembangkan perniagaan. Ayat mudahnya, macam mana nak guna Facebook, Instagram, Twitter, Blog untuk bisnes..Sangat menarik dan berbaloi. Semua ilmu-ilmu ini free je. Tak perlu modal, just consistent datang kelas and lepas tu praktikkan ilmu-ilmu tersebut. Insya Allah berjaya..



Di bawah GLAM pula terdapat banyak lagi group-group kecil..As for me, I'm under group bakal CDM Effa. Antara yang lain: K. Yana, Yani, K. Lela and K. Hasny. We all work in a team, susah payah semua sama-sama. Leader akan bantu untuk develop ahli baru, biar berjaya macam mereka.

Salam success untuk semua ya!

No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno