Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Saturday, February 2, 2013

Working life in HLA..my colleague

Diam tak diam,antara sedar dan tidak, it's almost 6 months i'm working with HLA. Environtment tempat kerja best (best ke?internet kena block..tu yang ada Samsung SII la, Note II la..huahua). Terpaksa. Tapi colleague memang best, very supportive n happening. Job function yang amat mencabar..still in the learning process. 

Just flash back..13/8/2012, I started joined this company. Masa tu bulan puasa so muslim workers was allowed to go back earlier, at 5 pm..normally balik pukul 6 petang. So, yabeda bedu..!hehe.


So far sepanjang kerja 6 bulan ni,  antara event yang company organized was HLA Dinner 2012. Theme? Carnivale! This event was held at Grand Dorset Hotel, Subang Jaya.

This was the scene during the dinner.
 Really happening!

Ada badut, ada orang kaki panjang..

Opening ceremony

This is part of my colleagues: Siti, Thim, K. Farah, Tina, K.Safiah, K. Rock, K. Ainee, K. Mimi and K. Nor...Hopefully, this relationship can last forever..

Ini pulak Clarys, Ms Chung, Stacy and Soo..Still not married they all ni...Pilih-pilih..haha

The menu..Chinese style

Deluxe Four Hot and Cold Combinations:
1) Deep Fried Almond Prawn Ball
2) Steam Dried Scallop Dumpling
3) Crepe Peking Duck Roll
4) Marinated Jelly Fish with Mini Octopus


Braised Assorted Seafood with Spinach Soup


Stewed Beancurd Szechuan Style


Deep Fried Boneless Chicken with Barbequed Sauce


Braised Vegetables Lo Hon Style with Taukan and Mushrooms 


Fried Rice with Barbequed Chicken


Steamed Grouper Fillet with Black Bean Sauce

Antara event yang ada: cat walk fashion show, singing, gang nam style dance, staff performance and lucky draw. Lucky draw yang paling best--Percutian ke Bali untuk 2 orang..Ada gak yang dapat Galaxy Note II..n macam-macam lagi..Me? Tak dapat pape pun..huhu. Takpe2 next year ada lagi..he

Emm.. So far stop sampai sini dulu ye..Ada criter best nanti update lagi...See you all in other entry ya! 

No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno