Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Thursday, May 23, 2013

Rahsia "sembunyikan" perut berlipat

Bagi wanita, perut yang berlipat-lipat memang satu masalah. Kadang-kadang tu tak gemuk pun, badan kecik je. Tapi perut buncit. Opss sorry, kalau terasa. Yang menulis ni pun sama. Haha. Dalam masa kita sibuk nak berdiet, jaga pemakanan dan bersenam, di sini saya ingin kongsikan beberapa cara nak "sorokkan" perut yang tak berapa nak sedap di tengok tu.

IDEA BERNAS 1

Ni memang cara yang terbaik nak sembunyikan perut korang tu---> pakai korset. Hehe. Nisa ni, mentang-mentanglah jual korset, bagi tips pun pasal korset. Betul apa..Memang tidak dinafikan korset memang cara paling berkesan untuk hilangkan perut berlipat-lipat tu. Sekejap je dah "hilang" perut tu. Tapi kalau pakai korset sehari je, then pakai time ada function or kenduri kawen je, memang perut tu akan "hilang" time tu je la. Bila buka korset, melantun-lantun lemak, tersembul-sembul. Haha. Ingat, korset kena pakai hari-hari dan konsisten. baru nampak kesannya. Tengok je lah pinggang artis-artis perempuan zaman P. Ramlee dulu. Uish, pinggang macam kerengga. Tapi sincerely I claim here, banyak-banyak korset yang saya pakai (saya kan jual macam-macam jenis korset), korset terbaik still Premium beautiful Korset. Bukan nak promote, tapi hakikat. Sebab saya dah pakai, dah rasa. Baru boleh come out dengan comparison. Betul? Kalau tak try, memang selama-lamanya akan hanya anggapan. Bila dah try, baru boleh bagi pendapat. So siapa-siapa nak try korset Premium Beautiful boleh cari saya ye



Pinjam gambar Siti jap..hehe


IDEA BERNAS 2

Pilih pakaian yang betul. Antara pakaian yang terbaik ialah yang jenis Banded Top. Banded Top ni maksudnya baju yang ada ikatan atau jahitan perut di bawahnya. Secara automatik, bila pakai baju jenis ni, bentuk perut dan pinggang akan tersorok dengan sendirinya



Baju jenis lain yang boleh digunakan untuk "sorokkan" perut berlipat ialah Wrap Dress. Baju jenis ni memang longgar di bahagian bawah. Kalu boleh pilih yang bercorak-corak dan berwarna warni so that orang takkan fokus kat bahagian perut.


Selain tu boleh try gak jenis Empire Waist. Ukuran pinggang baju jenis ni terletak betul- betul di bawah breast. Baju jenis macam ni akan beri effect langsing dan ramping


Selain tu, boleh pakai juga cardigan ataupun jacket


Warna pun memainkan peranan yang penting juga. Warna hitam mampu "sorokkan" perut yang tak cantik tu dan beri effect kurus


Sekian sahaha tips untuk "sorokkan" perut yang berlipat-lipat. Apa pun pakaian yang korang pakai kena make sure ianya menutup aurat. Jumpa lagi di lain entri. Salam.


No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno