Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Tuesday, June 25, 2013

Mini akuarium =rileks= tenang

Seronok betul bila ada mini akuarium kat rumah. Sebelum ni pun ada jugak, tapi bela ikan emas. Sayang..nyawa ikan emas tak panjang. Tak sampai 5 bulan bela dah mati. So kali ni kitaorang decide untuk beli ikan selain ikan emas. So, akhirnya ikan gapi n species ikan-ikan kecik lain jadi pilihan.


Ada macam-macam ikan kecik contohnya ikan gapi (yang lain-lain tak tahu nama). Bila tengok "diaorang" ni berenang-renang rasa tenang je.

Ada ikan kuning..

Ikan kuning ni selalu jalan berdua..

Yang ni pulak ikan cahaya lampu/ ikan current (suka hati je bagi nama kat ikan ni). Badan dia macam ada light kaler biru. Cantik..

Ni pulak bentuk dia macam ikan bawal..

 Ikan gapi yang comel..Ekor dia sangat cantik..

Ni pulak ikan pembersih akuarium. Kerja dia melekat kat dinding akuarium dan makan apa jua bendasing halus yang ada dalam akuarium


Cantik betul ciptaan Allah...

No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno