Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Monday, July 8, 2013

AD Conference FY 2013-2014

AD Conference ni sebenarnya ialah seminar/konferens untuk Agency Development (AD). Konferens ni akan diadakan setiap tahun bersempena dengan financial year yang baru. 01/07/2013-30/06/2014--satu financial year. Kat sinilah para AD seluruh Malayssia akan berkumpul, berbincang, brain storming tentang isu-isu berkaitan dengan ejen, leader dan agensi yang boleh mempengaruhi produktiviti mereka.

Kali ni konferens ni diadakan di Holiday Inn, Glenmarie Shah Alam. Lebih kurang 68 peserta kesemuanya termasuk staff. Speaker jemputan untuk konferens kali ni ialah Tim Wade. Kalau nak tahu lebih lanjut tentang speaker ni boleh baca di www.timwade.com.




Sekitar seminar dari Tim Wade..Sesi hari pertama ni lebih banyak membincangkan "6 ways to influence people". Sebelah petang pulak tentang Challenge and Opportunities to achieve new year target which is to recruit  6000 new people as well as achieving 600 million of FYP.


Dinner pulak start pukul 6.30. Tengah-tengah makan tiba-tiba Cik Lan telefon cakap nak datang bawa Damia. Wah seronoknya! Dapat lepas rindu kejap. Tq abang sayang coz datang melawat..hehe


Tak reti dok diam. Dah nak start tawaf Holiday Inn



Sempat jugak makan muffin and kopi kat Coffee House. Time ni dah pukul 7.45 malam. Pukul 8 malam nanti start sesi malam pulak.
 

Sesi malam lebih fokus kepada regional masing-masing. Semua AD berkumpul ikut bahagian masing-masing. Ada Central 1 and II, Sourthern I and II, Northern, Sabah and Sarawak. Actually sesi malam ni lebih kepada brainstorming tentang kekuatan dan kelemahan setiap region untuk capai target baru new year. 

Sekian, stop sampai sini dulu ye.

No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno