Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Saturday, July 13, 2013

Izz's Perfume|Branded Perfume Sephora Dubai mencari distributor yang berminat

Salam ramadhan semua. Sebelum ni saya pernah bagitau nak buat bisnes branded perfume kan. Alhamdulillah, 1st badge Izz's Perfume dah sampai ke tangan distributor sekitar Batu Pahat. Harga kesemua perfume adalah standard seperti berikut. Ni adalah harga jualan online ye. Boleh lihat kesemua koleksi minyak wangi kami di Facebook.Silalah LIKE Izz's Perfume!

1 botol=RM 75
2 botol=RM 140
3 botol=RM 195

Kesemua harga perfume tu telah termasuk kos penghantaran dan pembeli semua bebas memilih untuk mix perfume.Maksudnya, siapa-siapa yang beli 2 botol atau lebih boleh campur-campur perfume mana yang diaorang suka. So bolehlah share dengan ofismate ke housemate ke atau sedara mara.Lebih jimat!

Untuk pengetahuan semua, branded perfume ni ada macam-macam jenis dan gred. Antaranya ialah original perfume,original reject perfume,perfume gred AAA, gred AA, gred A dan AB. So apa beza antara kesemua jenis perfume ni?Mari saya kongsikan sedikit info mengenai perfume supaya korang semua lebih berhati-hati ketika memilih perfume.

Original perfume ialah perfume yang memang ori la kan..yang biasanya di jual di pasaraya dengan harga sekitar RM 180 ke atas bergantung kepada jenis brand. Sampai RM 400 lebih pun ada. 

Original reject pulak ialah perfume ori yang reject sebab botol. Perfume reject ni kalau kita beli memang takde kotak. Perfume ni diisi dalam pouch je.Tapi bau dan ketahanannya memang sama macam original cuma botolnya memang teruk. Calar-balar habis!

 Kalau perfume gred pulak yang terbaik ialah Gred AAA. Gred AAA ni pulak ada yang dari Dubai, Indonesia dan Hong Kong tapi yang terbaik ialah dari Dubai. Bau perfume Gred AAA Dubai ni memang sebiji bau perfume original yang bezanya cuma tahap ketahanan bau perfume. Kalau perfume original boleh tahan 8 jam, perfume Dubai Gred AAA ni pulak tahan 6 jam. Itu je bezanya. Packaging n bau semuanya sama.

Tapi korang kena berhati-hati dengan perfume Gred AA, A dan AB.Packaging perfume gred ni hampir sama dengan perfume original dan Dubai Gred AAA tapi bau dia memang lari jauh dari original.Orang kata tu ada sikit-sikit bau original lepas sembur tapi tak lama kemudian bau tu tukar jadi lain pulak. Dan off course la bau tu tak tahan lama kan..

Ni ada sedikit panduan untuk mengenalpasti sama ada sesuatu perfume tu menghampiri atau menyerupai original atau pun tidak. Untuk pengetahuan semua, sebaik sahaja kita sembur perfume kat pergelangan tangan, akan ada 3 lapisan bau. Sebaik sahaja sembur, bau perfume tu sangat "keras". Boleh kata bau tu tak best la. Lepas beberapa saat bila kita cium semula, baunya dah jadi lembut sikit. Biarkan beberapa saat lagi dan cium semula pergelangan tangan tadi. kali ni baunye sangat lembut dan inilah bau perfume tu yang sebenar. So, next time kalau korang beli perfume make sure ada 3 lapisan bau ye!


 Antara perfume yang dihantar ke distributor sekitar Batu Pahat

Sesiapa yang berminat nak berniaga secara kecil-kecilan tapi tiada modal, bolehlah contact saya ye. Saya ada harga istimewa untuk distributor!

No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno