Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Saturday, June 1, 2013

Awet Muda dengan BB Plus

Hari ni saya akan review lagi antara produk Hai-O yang baik untuk kesihatan dan kecantikan wanita. Kali ini mengenai BB Plus, sejenis minuman kesihatan untuk memperbaiki kolagen kulit. 

BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Untuk pengetahuan semua, kolagen ikan dikelaskan sebagai kolagen jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia.


KANDUNGAN BB PLUS

1) Prolin dan Glisin
Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Bagi produk BB Plus ini, kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik. 

2) Jus Blackcurrant
Jus Blackcurrent mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. 

3) Ekstrak biji anggur 
Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. 

4) Vitamin C dan roselle
Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis

5) Serat epal dan inulin (serat diet) 
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

6) Peptida kolagen ikan 
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis. 

FUNGSI DAN TINDAKAN BB PLUS

BB Plus bertindak dalam 3 cara iaitu memulih, membina dan memperbaharui.

1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida
3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru
 
CARA PENGAMBILAN

Dicadangkan mengambil BB Plus 1 paket (5g) setiap hari. Campurkan 1 paket BB Plus ke dalam 150ml air bersuhu bilik. Elakkan daripada menggunakan air panas. Kacau dan sedia diminum. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur.

*FAKTA: Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.

 HARGA

RM 180 (1 kotak= 20 sachet)Beli BB Plus Colagen
Antara testimoni pelanggan selepas menggunakan BB Plus© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno