Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Sunday, September 29, 2013

Premium Beautiful Corset

Tahukah Anda?

Premium Beautiful adalah korset kesihatan No 1 di Malaysia yang menggunakan teknologi FIR terutamanya untuk meningkatkan peredaran darah. Ia telah membantu beribu-ribu wanita Malaysia mengembalikan semula kecantikan dan keyakinan mereka sekaligus menjadi lebih sihat!

Premium Beautiful Korset terbahagi kepada 3 bahagian iaitu: Long Bra, Long Girdle dan Waist Nipper.

Inginkan payudara yang tegang dan mekar? -->KLIK SINI<--
untuk mengetahui dengan lebih lanjut 


Long Bra 
- "Cup" coli dengan 3 keping jahitan berstreoskopik dapat menolak atas, menyokong dan menetapkan kedudukan payudara
- "Cup" berbentuk piramid agar puting payudara berada pada kedudukan yang betul dan tidak tenggelam
- Rekaan bentuk "U" pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan, malah membentuk kontur pada bahagian belakang dan memudahkan pengudaraan
- Kedudukan bentuk tali yang tidak mudah jatuh


Waist Nipper
- 7 batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra sekaligus membantu memperbaiki postur semasa berdiri dan duduk
-Tetulang-tetulang ini berfungsi untuk mengatasi masalah tulang belakang seperti bongkok, "Slip Disc", sakit pinggang dan pengaliran darah
-Memecah lelemak pada bahagian atas perut
- Suntikan Far Infrared Rays (FIR) paling banyak disuntik dalam tetulang bengkung ini
- Membantu merawat stretch mark selepas bersalin


Long Girdle
- Menguatkan rahim, mengemaskan bahagian perut serta menghilangkan rekahan pada kulit (stretchmark).Tidak menekan ovari dan memberi kesan hormon estrogen progesteron yang seimbang
- Lubang angin mengawal keputihan, pengaliran darah untuk menghilangkan kesan bau vagina wanita
- "Love shape" nipis membentuk dan mengukuhkan pinggul dengan lebih menarik



Ciri-ciri menarik Premium Beautiful:

* Direka khas untuk  70% kesihatan & 30% kecantikan 
* Membantu  meningkatkan peredaran darah dan metabolisme badan
* Lifetime Warranty!
* Superbrands
* Teknologi Jepun, US, Jerman dan Taiwan
* Disuntik dengan teknologi Far Infrared Rays (FIR)
* Fabrik Akwatek dan Akwadyne
* Disyorkan oleh American Chiropratic Association
* Kuasa regangan 360


        

 

 

 

Lagi mengenai pengiktirafan dan kajian saintis terhadap FIR. Klik sini.

 


 

Apa itu Far Infrared Rays (FIR)?

FIR adalah salah satu gelombang tenaga yang terkandung dalam cahaya matahari. Tidak seperti Ultraviolet & Gelombang Mikro yang berbahaya, FIR mempunyai kesan positif dan terbukti memberi manfaat kepada manusia. FIR telah diterima secara meluas sebagai terapi alternatif untuk merawat pelbagai penyakit. Maklumat lanjut mengenai FIR klik sini.




Patutkah anda memakainya?

Korset sebenarnya telah wujud berabad-abad lamanya sebagai kaedah yang terbukti berkesan untuk membantu membentuk tubuh badan wanita menjadi lebih menarik dan seksi. Korset Premium Beautiful yang mengandungi FIR mewujudkan sinergi lengkap yang membantu untuk membentuk badan wanita,  mengurangkan & mengekalkan berat badan yang sihat, di samping  memperbaiki peredaran darah dan meningkatkan metabolisme.

Premium Beautiful korset boleh digunakan sekiranya anda: -

Baru lepas bersalin dan sedang berpantang (mengembalikan bentuk badan asal)

Mengurangkan stretch mark selepas bersalin

Meningkatkan ketegangan payudara & punggung

Mempunyai fibroid atau cyst

Menghadapi masalah senggugut yang teruk

Mengalami masalah tulang belakang dan sakit pinggang seperti " Slip Disc" 

Sukar untuk mendapatkan cahaya mata

 Bakal mendirikan rumah tangga untuk mendapatkan bentuk badan yang menarik menjelang hari perkahwinan



Untuk mendapatkan tawaran hebat, percubaan korset secara percuma dan peluang perniagaan yang menarik, hubungi saya hari ini!


Tempat Makan Best| Coconut Shake Melaka

Suatu hari, seorang kenalan bercerita mengenai 'Coconut Shake' yang best pernah dia minum di Melaka. Almaklumlah, dia memang berasal dari Kelebang Melaka.  So, dia lebih arif tentang tempat makan menarik di sana. Berbekalkan lakaran kasar yang dia lukis kat atas recycle paper, kami pun cuba cari lokasi yang dinyatakan. Akhirnya berjumpalah kami dengan gerai coconut shake yang dimaksudkan. Itu cerita 1st time saya dan Cik Lan sampai sana, kira-kira setahun yang lepas.

Ini dia Lokasi Coconut Shake - Tepi Jalan hadapan Taman Cergas Batu Berendam Melaka (dalam bulatan merah)

Terbaharu, pulang beraya dari rumah Cik An (pak cik En. Lan), kami singgah lagi di situ. Kali ini kami bawa mak, abah, Lin & Iwan pula cuba coconut shake tu.

 
Macam biasalah, kena beratur bagi sesiapa yang nak tapau. Memang ramai orang beratur tapi takdelah lama sangat nak menunggu sebab dia ada banyak mesin pengisar.

Bagi yang nak makan kat situ tak perlu beratur, cari je mana-mana meja kosong. Nanti ada orang datang ambil order.

Actually, kat situ bukan ada coconut shake je tapi ada juga jual makanan  cucuk-cucuk goreng tu. Tak taulah korang panggil apa tapi saya panggil makanan cucuk-cucuk. Ada nugget, ayam goreng, bebola-bebola ayam dan sotong. Durian goreng, pisang goreng, keladi goreng n keropok lekor pun ada. Pilih je nak mana satu.

Ni lah dia rupa paras coconut shake tu. Ada yang biasa dan spesial. Yang biasa takde ais krim, yang spesial ada ais krim. Macam tu je. Tapi rasanya memang sedap dan menyegarkan. Siap ada rasa isi kelapa yang dipotong kecil-kecil. Bila tergigit tu rangup-rangup je rasanya. Wah, bestnya kalau dapat makan sekarang..

Close up "Coconut Shake" spesial - RM2.50

Yang bestnya kat sini, boleh tambah air kelapa. Free je. Minumlah air kelapa tu seberapa banyak yang nak pun. Takde siapa marah, antara larat ngan tak larat je nak habiskan semua.

Antara makanan yang kami order. Sedap jugak sambil minum air kelapa sambil makan bebola goreng ni

Slurpp! Sedut jangan tak sedut. Agak-agak air dah tinggal sikit tambah lagi air kelapa. Penuh balik cawan tu. Agak-agak dah tinggal separuh, tambah lagi air kelapa. Penuh balik cawan. Macam ni bila nak habis minum. Haha

Inilah dia stok kelapa muda diaorang. Bertimbun-timbun..Manalah diaorang dapat stok ni agaknya.

Kulit kelapa muda yang dah habis diminum..Emm..kulit kelapa muda ni boleh buat apa ye?Boleh buat duit tak?Any idea?

Macam biasalah budak kecik ni, ngan tangan best dia.

Siapa-siapa yang teringin nak minum coconut shake ni boleh pergi sini ye. Terbaik!

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno