Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Tuesday, January 14, 2014

Tempat Makan Best| Restoran Satay Station Shah Alam

Restoran Satay Station Shah Alam merupakan antara restoran makanan yang baru dibuka di Shah Alam (lebih kurang setahun). Lokasinya terletak di Plaza Masalam Seksyen 9 Shah Alam. Sebelum ini, Harian Metro pernah menguar-uarkan berita pembukaan Restoran Satay Station di sini. Sila klik Harian Metro untuk membaca dengan lebih lanjut.

Walaupun dah lebih kurang setahun restoran ni dibuka, hanya baru-baru ni kami berkesempatan untuk try sate kat Restoran Satay Station ni. Diaorang guna tagline--Original Satay Recipe. Nak tau original ke tak, jom kita tengok gambar! Ops, sebelum tu nak bagitau, restoran ni yang saya perasan dibuka sebelah malam. Siang saya tak perasan la pulak (sebab siang kerja kat PJ so tak lalu kawasan tu, sebab tu tak perasan).

Actually dah lama ibu n ayah saya tak datang rumah kitaorang kat sini. Bulan lepas disebabkan ada kenduri kahwin anak sepupu ayah, maka terjejaklah jugak kaki diaorang kat sini. Kebetulan Pi n Anis ada balik cuti, Wa pun kerja kat selangor n Awin sekarang belajar kat UPM. So, waktu tu hampir lengkaplah family saya. Cuma Aris je takde.

 Ayah, Wawa n Awin--Masing-masing sibuk melayan Si Damia. Almaklumlah, anak sedara baru satu

Posing dulu sementara tunggu satay sampai..

 Damia yang macam biasalah--Tak reti dok diam

 Melentok pulak ngan Opah dia..Belakang tu Awin

Ambik ko kena kenyam ngan Ucu Anis

 Family besar saya-- 6 beradik..(Damia baru sorang..takde adik beradik lagi..haha)

Untuk pengetahuan semua, nak makan satay ni memang kena menunggu lama sikit ye, lebih kurang 30-45 minit sebab memang ramai orang. Okey sikitlah daripada Sate Tulang Senawang yang kena tunggu 2 jam waktu tu. Sila rujuk entri  yang pernah saya tulis sebelum ni-->Sate Tulang Senawang

So, sementara menunggu tu ada jugak disediakan makanan lain seperti Mi Rebus dan Sup + Nasi

 Ok, sampai pun sate..Kalau nak tau, kat sini ada sate ayam n daging je. Satenya memang sangat besar dan rempah yang memang best. Kalau ikut tekak kitaorang sate di Satay Station ni lagi best dari Sate Kajang Haji Samuri.

Harga secucuk sate= RM 1

Ni signboard Satay Station

 Suasana dalam restoran

Eh, nape Damia pakai baju lain dalam gambar ni? Actually sebelum nak bawa ibu n ayah makan kat sini, kitaorang dah try dulu untuk make sure memang betul-betul sedap sate kat sini. Takdelah malu bawa orang makan sekali sekala tempat tak sedap pulak daa..Tak nak la macam tu kan..



Muka semua orang yang khusyuk menikmati Satay Station.


Cubalah Satay Station ni ye. Memang lain dari sate biasa!

No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno