Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Sunday, February 9, 2014

Tempat Makan Best| Putu Bambu World

Pernah makan putu bambu? Korang tau tak putu bambu tu apa? Bagi yang tak pernah makan putu bambu, sila baca explanation ringkas saya ni ye.hehe..Putu Bambu merupakan sejenis kuih yang berwarna..ada yang warna hijau dan ada yang warna putih, manakala bentuknya seakan-akan senggatan buluh..sebab tu dipanggil "bambu"...isinya adalah gula melaka, dan disaluti dengan kelapa. Kalau nak tau, putu bambu ni diperbuat daripada tepung beras dan tepung ubi.


Kat area Seksyen 18 Shah Alam, ataupun (Ole-ole Shah Alam) ada satu lori yang menjual putu bambu yang memang famous iaitu Putu Bambu World. Kalau tanya orang Shah Alam, mesti diaorang tahu. Lori tu beroperasi betul-betul kat tepi jalan berhadapan dengan Pasaraya Ole-ole, Shah Alam.
Pasaraya Ole-Ole, Seksyen 18, Shah Alam.

Lori kecil "Putu Bambu World" yang menjual kuih putu bambu
  Pekerja yang sibuk membuat putu bambu

 Packaging Putu Bambu World

 Ada disertakan sudu sekali ye..

 Ni dia close up rupa Putu Bambu World. Warna hijau adalah trademark Putu Bambu World. Rasa lemak masin manis kelapanya yang menyaluti kuih putu bambu beserta pula manisan gula melaka yang seimbang didalam kuih tersebut. Teksturnya pula lembut.. Bila dimakan panas-panas, gula melaka tu terus mencair dalam mulut...superb rasanyer (Jari Jempol)....Best giler!..sekotak berharga RM3.00 beserta 5 ketulan kuih putu bambu yang sedap..

 Nyum nyum..memang tak cukup sebungkus...Cik Lan kalu beli mesti dua kotak...

 Jom makan! Beriya-iya Damia menganga..

Selamat mencuba Putu Bambu World!

Cuba jangan tak cuba yer....


No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno