Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Sunday, July 20, 2014

Tempat Makan Best| Restoran HOMST Shah Alam

Terdapat banyak restoran yang berkonsep "Chinese Style" di Shah Alam antaranya termasuklah Restoran Adam Lai yang pernah saya ceritakan sebelum ini. Kali ini saya ingin berkongsi maklumat mengenai Restoran HOMST, juga sebuah restoran makanan Cina Muslim. Almaklumlah, Cik Lan kan tekak Chinese sikit..hehe.

Alamat:
HOMST Restaurant (Shah Alam Branch)
5&7, Jalan Boling Padang H 13/H, Seksyen 13, Shah Alam, 40100 Selangor.
Tel : 03-5513 0760
Business Hours : 11am - 10:30pm 

Restoran ni terletak di Seksyen 13, betul-betul kat sebelah Apartment Menara U yang baru dibuka, satu kawasan juga dengan Les Copaque Production Sdn Bhd (produksi kartun Upin Ipin tu..). Tapi tak satu bangunan dengan Les Copaque la, HOMST bangunan lain, tapi area yang sama. Kat kawasan tu pun ada satu kedai mamak yang besar (tak ingat nama apa).

Kalau nak tahu restoran HOMST ni memang selalu penuh. Kalau korang nak pergi sebelah malam, dinasihatkan lepas je sembahyang Maghrib (kalau duduk area Shah Alam) bolehlah keluar rumah. Kalau keluar lewat sikit nanti takut takde tempat duduk n kena tunggu turn meja kosong. Tapi ramai pun takde la sampai tahap menunggu pun kena beratur, tak la macam tu. Cuma kalau tak suka menunggu, datang lebih awal.

Suasana dalam Restoran HOMST

Damia: Mama..Mia nak makan apa ni?

Mama: Jap ea Mia, mama tengok menu dulu..

 Cik Lan: Hah, korang berdua pilihlah, ayah tengok orang lalu lalang lagi bagus. Eh, orang meja sana makan apa tu? Macam sedap je..

Akhirnya fikir punya fikir kitaorang order nasi putih,  Asam Steamed Fish, Kangkung Goreng Belacan dan Yam Basket

 Asam Steamed Fish (RM 30.00)

 Kangkung Goreng Belacan (Saiz S= RM 8.00)

Yam Basket (RM 30.00)

 Yam Basket ni ialah keladi yang digoreng dan dibentuk seperti bakul. Di dalam Yam Basket ni terdapat gajus, sotong, udang,lada kering, bawang putih (disimbah dengan sos tersendiri). Sekeliling Yam Basket ditaburkan Soh Hon Goreng. Sedap!! Rasa manis keladi dan sedikit pedas dari lada kering.

Selain menu yang kami makan tu, ada pelbagai lagi chinese cuisine yang sedap kat sini. Harga pun reasonable. Jom tengok menu lain!

 Menu berasaskan ikan

 Menu berasaskan udang

 Menu berasaskan daging

 Menu berasaskan taufu

 Menu sayur

 Set lauk- Chee Cheong Fun Goreng kat sini sedap..

 Set Nasi Goreng

 Set Mee Goreng

Bagi penggemar masakan Chinese Style, bolehlah mencuba makanan di Restoran HOMST. Selain Shah Alam, HOMST juga punya cawangan di Kajang, Bandar Baru Bangi, Kota Damansara dan TTDI Kuala Lumpur. Maklumat lanjut mengenai HOMST boleh layari www.homst.com.my (klik je sini, saya dah link kan ke HOMST punyer website).

No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno