Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Saturday, December 27, 2014

French Rose Tea | Teh Ros

Kawan-kawan semua pernah minum French Rose Tea tak? Entri kali ni saya nak cerita tentang "French Rose Tea" ataupun Teh Bunga Ros. Tercengang jugak masa first time minum teh bunga ros tu. Mana taknya bunga rose original direndam dalam air...hehehe


~ Set French Rose Tea ~

~ Menu ~

Sebenarnya kuntuman bunga ros ni diimport dari Italy dalam bentuk bunga ros kering. Kemudian bunga ros kering ni direndam dan dipanaskan di dalam pot khas. Yang bestnya ketika dihidangkan, lilin dihidupkan di bawah pot tadi bertujuan untuk memanaskan air teh bunga ros sekaligus menghasilkan wap aroma bunga ros yang semerbak harum baunya. Macam aromaterapi kat spa... 

French Rose Tea atau Teh Bunga Ros nie dihidangkan dalam keadaan panas sederhana dan dicurahkan kedalam cawan kecil beserta aroma bunga ros yang segar dan dihirup perlahan-lahan...perghhhhh relax rasanya. Antara khasiat teh bunga ros ni ialah untuk skin rejuvenate, release tension and freshness.

~ French Rose Tea ~
Kalau korang nak cuba pengalaman menikmati secawan French Rose Tea atau Teh Ros nie, 
bolehlah berkunjung ke Crystal Hotel di Batu Pahat, Johor.

Crystal Hotel
No. 36, Jalan Zabedah,
83000 Batu Pahat,
Johor.

Selamat Mencuba French Rose Tea!

No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno