Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Sunday, December 28, 2014

Lavender Tea | Teh Levender


Ini kali kedua saya n Cik Lan menikmati minuman Flower Tea selepas French Rose Tea hari tu. Kali ni kitaorang mencuba minuman Lavender Tea. Konsep yang sama seperti Teh Bunga Ros iaitu minuman disediakan dengan merendamkan Bunga Lavender yang telah di keringkan ke dalam pot berisi air panas.

Ketika dihidangkan, lilin dihidupkan di bawah pot bagi memastikan teh tersebut sentiasa  hangat. Bau wap aroma bunga lavender semerbak mewangi menusuk deria bau kami. Teh Lavender yang hangat itu kemudiannya dicurahkan ke dalam cawan kecil untuk dihirup perlahan sambil menikmatinya..memang beza dari segi rasa dan aroma Lavender tea ni jika dibandingkan dengan French Rose tea...mana taknya bunga pun dah lain kan...katanya Lavender tea ni bagus untuk relaxing, release tension and migrane...tapi dari segi rasa ia wangi dengan bauan bunga lavender serta agak pahit sedikit dan ada sedikit rasa macam biji pelaga (kebiasaanya biji pelaga ni digunakan untuk masak kurma, nasi minyak, dll).


~ Set Lavender Tea ~



Kalu korang nak cuba pengalaman menikmati secawan Lavender Tea nie, 
bolehlah berkunjung ke Crystal Hotel di Batu Pahat, Johor.

Crystal Hotel
No. 36, Jalan Zabedah,
83000 Batu Pahat,
Johor.

Selamat Mencuba!









No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno