Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Tuesday, December 30, 2014

Restoran Dara Lamb Burger


Cerita kedai makan western lagi...hehehe...kali ni cerita pengalaman kitaorang makan di kedai western Dara Lamb Burger yang terletak di Seksyen 7, Shah Alam...menu utama di kedai ni adalah burger...walaupun namanya Dara Lamb Burger, tetapi restoran nie bukan semata-mata jual burger daging kambing jer...burger daging  ada, burger ayam ada...

Dara Lamb Burger,
24 Jalan Plumbum N7/N, Seksyen 7
Shah Alam, Malaysia




~ Menu Utama: Burger ~

 ~ Dessert and Side Dishes ~

Satu lagi tarikan kat restoran Dara Lamb Burger ialah korang boleh create burger mengikut citarasa sendiri...maksudnya korang boleh create burger korang berdasarkan tambahan bilangan daging, tambahan special sauce, tambahan topping seperti (bawang, keju, avocado dll)...malah korang boleh create saiz burger tu macam burger menara kuala lumpur (burger 2 or 3 tingkat)...pilihan untuk topping tu seperti kat bawah ni yer

 ~ Pilihan Topping untuk Burger ~

 ~ Minuman ~
Damia berangan sambil menunggu burger...hehehe

Time makan ni kitaorang try order Lamborghini Burger and Hot Chick Burger...memang superb rasa burger kat restoran Dara Lamb Burger nie...Lamborghini burger adalah burger berasaskan kambing...Cik Lan memang suka daging kambing. Malah Cik Lan siap minta extra lagi daging buffolo...daging kambing campur daging kerbau. Eeikk..sedap ke? Tak berani saya nak try campur-campur.

Hot Chick burger  pulak berasaskan ayam panggang.  Saya share ngan Damia je...kesemua daging burger nie dipanggang sempurna tetapi  sangat juicy kat dalamnya...maksudnya daging tu tak kering.Memang sedap..Korang boleh tengok lagi cara dia panggang daging burger ni, sebab tempat memanggang daging burger terletak di bahagian depan kedai dan ianya open space...


~ Lamborghini Burger ~


Korang boleh lah yer cuba rasa keenakan burger di Dara Lamb Burger.
untuk cubaan kali ni saya bagi 8.5/10...

No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno