Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Thursday, December 25, 2014

Tempat Makan Best| Johny Rocket - The Original Burger|The Curves Damansara Perdana


Entry kali ni saya nak kongsikan cerita tentang makanan western di Johny Rocket. Semenjak dua menjak ni Cik Lan suka makan makanan western especially burger...Restoran yang saya maksudkan untuk entry kali ini ialah Johny Rocket - The Original Burger. Kalau korang nak tahu restoran Johny Rocket ni merupakan francais restoran Amerika. Hiasan dalamannya berkonsepkan klasik Amerika dimana susunan dan teknik masakan burgernya juga berdasarkan American Style. Kalau korang nak tau, burger di sini agak besar sedikit saiznya serta agak kering (tanpa mayonis dan sos yang meleleh) seperti konsep burger di Malaysia yang agak basah dengan mayonis, sos cili dan sos lada hitam serta saiz yang agak kecil sedikit.

Restoran Johny Rocket yang kitaorang makan ni terletak di The Curves Damansara Perdana...berdekatan dengan IKEA dan Harvey Norman...

Hadapan Restoran dan menu

Jom tengok senarai menu utama yang ada di Johny Rocket!

Pelbagai pilihan jenis burger yang best....slurrpppp

Pelbagai jenis pasta

Pelbagai jenis starter

 
Pelbagai jenis sandwich

Pelbagai jenis minuman

Yang bestnyer kat restoran ni kalau tak silap setiap 20 minit ke 30 minit akan ada persembahan tarian or nyanyian yang dilakukan oleh pekerja Johny Rocket sendiri. Mungkin tu adalah salah satu cara untuk menarik minat pelanggan.

Korang boleh lar tengok gambar tarian yang sempat saya rakamkan kat bawah ni. Setiap kali ada tarian, Damia akan ajak saya ke sana untuk tengok dengan lebih dekat. Excited betul si kecik tu!



~ Tarian Gangnam style ~

~ Tarian dan nyayian yang dilakukan oleh perkerja Johny Rocket~


Kat bawah ni pulak ialah menu burger dan minuman yang kami order di sini. Untuk pengetahuan semua, burger kat Johny Rocket ni besar gedabak. 1 biji burger kalau yang double tu saya rasa boleh makan dua orang kot. Tapi apapun ikut la selera memasing ye...

Antara burger yang kami order ialah Becon Cheddar Burger dan Rocket Double Burger. Damia pulak order Grilled Chicken Sandwich...Lagi satu yang korang kena tau, burger kat sini kering. Maksudnya tak basah dipenuhi dengan  mayonis, sos dan lain- lain gravy. Tu yang Cik Lan suka sangat.


~ Becon Cheddar Burger ~

 
 Wowww.....burger yang besar serta rasa dagingnya yang superb...
 ~ Rocket Double Burger ~


~ Grilled Chicken Sandwich ~

 Choclate n Penut Butter - rasanya memang superb...korang kena cuba minuman nie kalo ke sini..


Itu saja menu yang kitaorang order dan makan di restoran Johny Rocket. Memang best dengan rasa burger yang asli. Kalau korang nak tahu keaslian western burger ni, bolehlah cuba di Restoran Johny Rocket. Kitaorang bagi 9/10....

p/s: Bila dah terlampau kenyang tu terasa la pulak muak. Apapun burger di Johny Rocket memang best!


No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno