Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Friday, March 6, 2015

My last day in HLA & first week in Monash University

Hari ni merupakan hari ke 5 saya di Monash University, maksudnya dah 5 hari jugak saya tinggalkan HLA. Minggu pertama di Monash sangat rileks dan santai sebab diaorang cuma nak saya biasakan diri dengan environtment di Monash University, diaorang punya sistem and so on..So, memang ada banyak masa nak buat benda yang saya suka contohnya macam update blog hari-hari, baca buku, buat ghost writer projek. Benda yang sebelum ni saya terpaksa buat pukul 4 or 5 pagi or waktu hujung minggu.

Tapi ni baru 1st week. Next week baru akan tahu the real task, what kind of research should I do.."Enjoy your first week!". That's what my supervisor said. Sounds like there's something incredible waiting for me next week. Never mind, don't wanna think about something that still not happen, So takpelah, apa-apa pun kita enjoy dulu!

Apa-apa pun terima kasih banyak-banyak kat kawan-kawan HLA & HLMT- K. Safiah, K. Nor, K. Farah, K. Mimi, Thim, Siti, Clarys, Ms Chung, Ah Yee, K. Iza, K. Aini, K.Mas, Tina, Ema, Fuzah..Tak lupa juga untuk yang dah resign lebih awal dari saya-Soo & Stacy. Korang memang sangat friendly and helpful sepanjang ada kat HLA. I'll never forget that moment.

Jom tengok gambar gambar-gambar last day masa buat farewell party minggu lepas!

Masa tu diaorang tanya nak buat kat mana farewell party Nisa? Saya request buat kat pantry je waktu lunch sebab petang tu nak balik kampung. Kalau lepas ofis hour buat kat luar mesti pukul 10 malam++ baru balik so agak lewat untuk bertolak ke Kluang. 

So diaorang buat pot luck party. Semua orang bawa makanan masing-masing tapi main menu ialah Nasi Ayam Mak K. Farah. Sedap giler, boleh buka kedai. Antara menu lain selain nasi ayam ialah ais krim, spagetti carbonara, buah mata kucing, kuih, kek secret recipe n banyak lagi..

Fuzah, Ema,  Tina,K. Safiah, K. Farah, K. Aini,  K. Mas

 Siti, K.Safiah, Thim


 Farewell cake sponsored by Ema..

Selfie Time!!

Macam dah jadi tradisi, orang yang resigned akan bagi benda2 manis untuk colleague lain..saya tak tau nak beli apa, so beli cupcake n tart je..

 Moist choc cup cake

 Blue berry cheese tart

Fruit tart

Ambil gambar sebanyak-banyaknya..tak letak semua kat sini..banyak sangat..

Selfie lagi sebelum balik..

 Saat-saat terakhir dalam lif ngan K. Mimi n K. Farah

Pintu masuk HLA..Huhu..sedihnya nak tinggalkan kawan-kawan. Diam tak diam, antara sedar n tak, dah 2 tahun setengah saya kerja kat HLA..

Good Bye HLA, I really miss u all guys..Bila-bila free kita jumpa lagi ya..

 Will miss my tag..

Farewell gift yang saya dapat..


Hand bag..

Farewell card

 Hp holder in car

 Aromaterapi candle..

No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno