Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Friday, July 10, 2015

Makanan Laut dan Ketam Lembut di Kuala Gula Perak

Pada mulanya cerita nak cuba makan ketam lembut atau soft crab di Kuala Gula ni disebabkan oleh cerita Kak Aini, kawan sekerja kat HLA dulu. Cara Kak Aini bercerita macam best sangat makan kat sini. So, masa pergi Perak ambik tudung hari tu, kitaorang singgahlah kat Kuala Gula untuk cuba masakan soft crab.

Yang menariknya, restoran di sini terletak di atas air- yup, boleh dikatakan juga sebagai restoran terapung

Restoran terapung ni terletak di muara Sungai Kurau, Daerah Kerian

Bot-bot nelayan banyak tersusun di kawasan muara sungai

 Restoran terapung di Kuala Gula, Perak

Okey, jom tengok menu yang kami order!

 Ketam Lembut (Soft Crab) goreng tepung

 Ikan Siakap masak tiga rasa

 Kailan goreng ikan masin

Emm..okeylah masakan kat sini..Nak kata sedap sangat macam yang digembar-gemburkan tu takde lah..Makan seafood kat  Restoran Pen Mutiara Pulau Pinang lagi sedap. Tapi yang penting harganya memang murah kalau nak dibandingkan dengan tempat lain. Dan yang menariknya juga, setiap kali bot nelayan lalu kawasan restoran ni, restoran ni akan terumbang ambing dan korang kalau tengah makan akan rasa mabuk sikit la. Haha

Kalau nak tahu bersebelahan dengan restoran terapung ni turut disediakan resort. Jadi sesiapa yang ingin bermalam di sini berpeluang untuk memancing dari dalam chalet je. Boleh baca entri mengenai Kuala Gula Santuary Resort DISINI-Sila klik ye

Akhbar The Star Online pun pernah cover cerita pasal Kuala Gula DISINI

No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno