Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Thursday, September 10, 2015

Damia Turns 4| Happy Birthday..

Semalam genap sudah usia Damia 4 tahun. Dah semakin besar, bijak, banyak cakap, banyak idea, kreatif dan tak kurang jugak permintaan dia yang agak kelakar sikit. Mama, Mia nak baby yang boleh gerak-gerak, nak baby hidup..tak nak baby mati..Agaknya dah bosan dia main dengan anak patung beruang setiap hari.

Anyway, this year bagi Damia chance sambut birthday dia kat sekolah. Yelah, tahun ni kan dia dah sekolah walaupun hari ni baru je dia genap 4 tahun sebenarnya. Bagus jugak sekolahkan dia awal-awal, banyak yang dapat dia belajar. Tahun ni takde kek, tapi buat sikit goodies untuk bagi kat kawan-kawan sekolah Damia. 

Sempat la jugak Mama print tag yang dah siap di “design” oleh Cik Adah kat ofis. 



Lepas Magrib keluar cari barang-barang nak letak dalam pack tu, lebih kurang pukul 12 malam baru start packing goodies. Ni lah antara makanan yang ada dalam goodies Birthday Damia. Ada air kotak Dutch Lady Chocolate, Biskut Teddy Bear Chocolate, Chocolate Bar, Kek Lapis Apollo Perisa Chocolate dan candy coklat Koko Jelly. Kenapa semuanya coklat? Ni semua atas permintaan Damia lah..Sehari sebelum birthday dia, Damia ada tanya, “Mama, nanti kita nak buat warna apa?”. Confius jugak mula-mula. Warna apa? Rupa-rupanya dia tanya goodies dia nak buat warna apa. Dari situlah datangnya idea nak buat tema coklat.




Dah pukul 1 pagi pun tak tidur lagi birthday girl ni. Excited terlebih..

Rajin Damia tolong packing..




Akhirnya siap kesemua 45 pack dalam pukul 2.30 pagi




Esoknya bawa pergi sekolah dan Damia distribute goodies tu kat kawan-kawan. Makan ramai-ramai ye..


No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno