Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Thursday, January 21, 2016

Calling Task

Calling task yang agak meletihkan sepanjang minggu ni. Event antara Monash-EPU ni akan tamat pada 27/1/16, minggu depan. Sepanjang 2 minggu ni akan sibuk teramat. Bukanlah sibuk apa sangat pun, tapi rasa dah macam pekerja call centre pulak. Mana taknya, duduk sebelah telefon and keep calling non stop. Cepatlah habis..Haha

Hello, may I speak to Dato, X or his secretary? I'm Nisa from Monash University...bla bla bla...dah hafal dah nak cakap apa..hehe

Ok, bye..saje merapu. Kalau tak macam ni memang tak sempat nak update blog..Nak mengarang panjang-panjang dalam masa 2 minggu ni memang tak dapatlah..

Thursday, January 14, 2016

Betul ke ebook dan buku rujukan exam PTD secara online dah lapuk?

Najihah Abas tu kawan saya. Kawan sama-sama sekolah menengah di Segamat dulu. Baru-baru ni saya ada contact Jiha, tanya dia apa-apa tips yang boleh dia bagi berkenaan exam PTD. Ternyata Jiha tak keberatan untuk berkongsi. Syukur. 

Maklumat yang dikongsi oleh Jiha ternyata sangat berguna dan menarik minat blog The Vocket untuk berkongsi semula artikel dan perkongsian Jiha di blog mereka. Boleh klik link ni untuk baca tulisan Jiha -->10 tip sempoi buat anda yang bakal ambil exam PTD. Antara pesanan Jiha dalam tulisan beliau ialah:

" Korang TAK PAYAH lah beli segala jenis buku-buku yang kononnya ada tips dan soalan-soalan exam PTD tu. Beda'ah je orang kata. membazir duit oii. Soalan-soalan tu pun banyak dah lapuk."

Tapi saya beli jugak. Punyalah degil, tak nak degar nasihat kawan yang dah bergelar PTD tu. Bukannya saya tak percaya cakap Jiha, tapi sebab saya masih samar-samar, tak nampak lagi bayangan soalan dan tahap kesukaran tu macam mana.Nak studi camne kalau takde buku rujukan, kan? Mentaliti student masih ada, asal exam mesti nak cari buku rujukan. Haha. Pass nyer tak tentu pun lagi!

Saya beli rujukan tu dari Tim Infokerjaya dan rujukan yang dijual adalah dalam bentuk Ebook, bukan dalam bentuk buku yang bercetak. Kalau buku tu mungkin betul tak update sebab polisi dan dasar kerajaan sentiasa berubah-ubah. Masa zaman Mahathir lain, zaman Pak Lah lain, zaman Najib pun lain. Susah dan agak costing pulak kan kalau asyik nak kena printing buku baru je..

Tapi disebabkan Tim Infokerjaya buat rujukan exam PTD ni dalam bentuk ebook, maka setiap kali diadakan exam PTD pada setiap tahun, kandungan dalam ebook juga sentiasa ditambah baik mengikut kesesuaian semasa. So, bagi saya isu soalan/kandungan buku lapuk takde kot. Pendapat saya lah, setakat saya baca ebook rujukan exam PTD ni, maklumat tu semua sangat membantu bagi saya gambaran awal akan tahap kesukaran exam PTD.

panduan buku tips dan ebook rujukan exam ptd
 Ebook panduan exam PTD

panduan buku tips dan ebook rujukan exam ptd
Buku Malaysia Kita juga bagus sebagai bahan bacaan. Tapi dasar yang dinyatakan dalam buku ni terhad sehingga zaman Pak Lah. Puas saya cari di MPH dan Popular versi terbaru buku Malaysia Kita tapi sayangnya takde yang update version.

Emm..nampaknya dah tinggal 4 hari je lagi nak exam setakat artikel ni ditulis. Saya rasa bagi sesiapa yang nak buat last minute persediaan mungkin sempat lagi. Boleh baca tips yang dikongsikan sahabat saya, Jiha DISINI. Bagi sesiapa yang nak maklumat dan bahan bacaan yang lebih detail, mungkin juga boleh beli buku Malaysia Kita dan juga ebook tips dan panduan exam PTD DISINI-->Panduan, Rujukan dan Tips Exam PTD.


Wednesday, January 13, 2016

Hotel Unik & Lama|1926 Heritage Hotel Georgetown Pulau Pinang

Bulan lepas (Hujung Disember 2015) sekali lagi Cik Lan ada conferens kat Pulau Pinang dan kali ni kami memilih untuk menetap di hotel yang mempunyai konsep seni bina bangunan lama (Colonial Style Building) dan akhirnya kami memilih untuk menginap di 1926 Heritage Hotel, Penang. Bangunan ini dibina pada tahun 1926 dan pernah menjadi rumah kepada pegawai British untuk pegawai imigresen dan pentadbir tempatan Pulau Pinang. 

Pada asalnya, kami tidak berhasrat untuk menginap di hotel ni setelah membaca review yang ditinggalkan oleh penginap terdahulu di Trip Advisor dimana kebanyakan komen yang diberikan berbaur negatif. Antaranya seperti:


" Hotel lama, pintu bilik sangat bermasalah dan memerlukan sedikit kemahiran untuk membukanya"
"Tuala yang berbau busuk dan bilik berbau asap rokok"
"Layanan yang diberikan oleh customer service sangat teruk. Mereka tidak akan melayan karenah anda!"


Siapa tak ngeri bila baca komen-komen macam tu dan bila dilihat rating yang diberi hanyalah 2 dari 5 bintang, kami terus membatalkan hasrat awal untuk menginap di 1926 Heritage Hotel Pulau Pinang. Tapi orang kata kalau dah jodoh tak kemana kan. Memang tepat sangat perumpamaan tu.

Kebetulan hari tersebut ada event besar di Pulau Pinang (Penang Pesta Chingay Prade 2015) dan nak dijadikan cerita, kebanyakan hotel yang standard dan biasa orang stay ni dah habis untuk malam tu bagi bilik saiz Standard. Yang tinggal hanyalah Suite sahaja yang harganya RM600++. Memang taklah, kitaorang nak tidur kat Suite kan..

Terpusing-terpusing juga kami dalam kereta beberapa jam mencari hotel yang ada bilik saiz Standard dan berharga "standard" juga. Yelah, Penang ada event besar waktu tu dan ditambah pula dengan cuti sekolah, harga bilik yang biasanya RM 200 jadi RM400.

Ok, last choice, saya Google website 1926  Heritage Hotel dan diaorang ada buat promotion. Satu bilik Deluxe cuma berharga RM 170. Oklah tu, ambil je walau dalam fikiran waktu tu diterjah dengan komen-komen dari pengunjung sebelumnya di Trip Advisor. Tapi sedapkan hati jugalah, sebab kat website 1926 heritage Hotel, diaorang ada menyatakan sebab kenapa diadakan promosi. Sebab diaorang refurbish semula hotel tu. Emm...sholud be ok.


Lokasi 1926 Heritage Hotel Georgetown Pulau Pinang


Hotel yang masih kukuh dengan seni bina lama ini terletak di Georgetown dan hanya mengambil masa 10 - 20 minit dari Terminal Feri, manakala 30 - 40 minit dari Penang International Airport (Normal Hour). Boleh rujuk alamat dibawah:
1926 Heritage Hotel
227, Jalan Burma, 10050, Pulau Pinang
Bahagian tepi hotel, menghadap jalan besar. 
Pada awalnya saya ingat ni bahagian hadapan

Hotel ni terletak betul-betul di tepi jalan di Jalan Burma, Georgetown

Ini pula ialah bahagian hadapan hotel. 

Persekitaran 1926 Heritage Hotel Georgetown Pulau Pinang


Sekitar kawasan hotel yang dihiasi bunga yang melilit

Walaupun agak scary pada waktu malam, tapi ramai yang stay hotel ni rupa-rupanya pada waktu tu, terutamanya waktu cuti sekolah..Bangunan hotel di sini mempunyai pintu dan tingkap kayu zaman kolonial, koridor yang panjang, beranda yang nyaman serta tingkap zaman Victoria serta gambar-gambar Pulau Pinang yang lama,. Malah rasa nostalgia dapat dirasai di hotel tersebut.


 Antara kemudahan disediakan seperti kolam renang untuk dewasa dan kanak-kanak


Jalan antara ke bilik-bilik hotel.. lorong disini adalah lorong asal dalam bangunan..dengan lorong yang panjang serta berbentuk seperti keadaan zaman kolonial juga memberikan satu kelainan..apatah lagi dengan lorong yang sunyi disebabkan privasi untuk penghuni dan tetamu di setiap bilik...


Keadaan dalam bilik tempat kami menginap..walaupun dalaman bilik telah diubahsuai sedikit mengikut keadaan semasa, tetapi dengan susunan dalaman, keadaan tingkap dan pintu kayu kami serta suasana dalaman dengan pengcahayaan kuning dapat dirasakan seperti berada di zaman kolonial tahun 1926..satu pengalaman yang best..Cik Lan memang suka kalau suasan macam nie..lain dari yang lain katanya...


Kami memilih untuk mengambil bilik yang terletak di hadapan kolam renang. Keistimewaan bilik ni ialah mempunyai dua pintu iaitu pintu utama untuk masuk dari hadapan dan satu lagi pintu ialah pintu yang menghubungkan kami dengan kolam renang (tengok gambar atas ni). Dan kalau korang boleh nampak, pintu ni mempunyai selak yang sangat besar. Memang style pintu rumah dulu-dula la ada selak ni. 

Saya terfikir, "Agaknya,inilah pintu yang dikatakan memerlukan kemahiran yang tinggi untuk membukanya". Tapi pintu kitaorang waktu tu ok je. takde sebarang masalah langsung. Alhamdulillah..

Kalau disuruh bagi rate, saya boleh bagi 4.5/5. Bagi saya semuanya ok waktu kami menginap di 1926 Heritage Hotel Georgetown Pulau Pinang . Apa yang ok?
1) Servis-ok
2) Keadaan bilik -ok
3) Aircond-ok
4) Wifi-ok
5) Fasilitie Hotel - ok

So, saya rasa bagi sesiapa yang teringin nak ubah selera menginap di hotel lama seperti di 1926 Heritage Hotel Georgetown Pulau Pinang, bolehlah berbuat demikian tanpa rasa ragu ye kerana pengalaman yang mendebarkan pada mulanya ini telah berakhir dengan sebuah keyakinan yang pasti.



Thursday, January 7, 2016

Tempat Makan Best Pulau Pinang|Mee Sotong| Hameed Pata Special Mee

Korang pernah makan mee sotong yang sedap dan best tak waktu pergi Pulau Pinang? Saya? Jangankan makan, dengar nama mee sotong pun tak pernah. Sampailah hari tu kitaorang pergi Pulau Pinang buat kali yang ketiga sebab Cik Lan ada Conference. Tiba-tiba Cik Lan ajak makan tengahari kat Esplanade. 

"Emm..Selama ni pergi Penang tak pernah ajak makan kat sini. Dia ni nak makan apa yang best sangat kat Esplanade ni?" Aku dah start bermonolog sorang-sorang.

"Kat sini ada mee sotong yang best. Tengok kat blog orang lain tu sampai kena beratur panjang", selamba Cik Lan menjawab, mematikan segala persoalan dalam kepala otak aku daripada tadi. Sambil itu, matanya lingas mencari parking kosong di tempat letak kereta Esplanade.

p/s: Ada macam ayat novel tak? Haha. Almaklumlah baru siap tulis 20 page projek ghost writer yang baru ni. Tajuk buku jiwang ala-ala novel gitu. Natijahnya ayat aku tulis kat blog pun dah macam novel. Yeke? Haha

Lokasi Mee Sotong Sedap dan Best Pulau Pinang | Hameed Pata Special Mee

Lokasi mee sotong yang sedap dan best di Pulau Pinang ni terletak di gerai makanan awam di hadapan Padang Kota, Georgetown Pulau Pinang. Lebih mudah lagi kedai makan ni terletak di sebelah Kota Fort Cornwallis, Georgetown Pulau Pinang.

Alamat:
Gerai Makan
Esplanade Park
Padang Kota Lama, 10200 Pulau Pinang

 Peta Lokasi Mee Sotong / Hameed Pata Special Mee...

Inilah dia gerai makan yang dimaksudkan tadi--> The Esplanade Park

Menu| Mee Sotong



Senang je nak cari gerai ni yang mana satu tanpa baca sign board. Korang perhatikan je gerai mana yang ada barisan panjang sebab orang kena beratur untuk mendapatkan mee sotong...Ya, itulah dia kedainya!


Mee sotong dibuat siap-siap banyak-banyak supaya takdelah lama sangat orang kena beratur kan..
 
~ Mee Sotong ~
Inilah dia rupa mee sotong yang saya tak pernah makan tu. Serius memang sedap. Kalau datang Penang lagi nak makan lagi lah..

Sebenarnya, mee sotong ni adalah gabungan mee goreng dengan sambal sotong. Kombinasi rasa sambal sotong yang pedas dan manis ditambah pula dengan mee goreng yang dimasak bersama rempah dan sos cili, membuatkan rasa mee sotong ni agak berlainan dari mee goreng biasa. Warnanya juga sedikit kemerah-merahan

Kami leka memerhatikan gelagat si tukang masak yang memusing kuali besarnya ketika menggoreng sehingga terlupakan barisan yang panjang tadi. Sedar-sedar kami telah berada di hadapan. "Mahu berapa cik?"

Yeay, akhirnya. Ready to eat!

Kuantitinya sotongnya tidaklah terlalu banyak. Tapi oklah, sesuai dengan harganya. Berpatutan.
Sepinggan mee sotong berharga RM 5 hingga RM 7.

Bismillah..jemput makan!


Nak cari dan cuba mee sotong yang sedap di Pulau Pinang? Carilah Hameed Pata Special Mee. Confirm nak makan lagi! Memang tempat makan best dan sedap Pulau Pinang yang korang takkan menyesal untuk mencubanya!

Monday, January 4, 2016

Tempat Makan Best| Restoran Deen Nasi Kandar Pulau Pinang

Lokasi | Restoran Deen Nasi Kandar Pulau Pinang

Restoran ini terletak di Jalan Jelutong, Pulau Pinang. Ianya berdekatan sahaja dengan Jambatan Pulau Pinang. Kalau nak senang, guna waze je. Taip Restoran Deen Nasi Kandar.

Ini alamat lengkap Restoran Deen Nasi Kandar: 
Jalan Jelutong, 11600 Pulau Pinang

Nasi Kandar Best dan Sedap Pulau Pinang| Restoran Deen Nasi Kandar Pulau Pinang

Terletak di tengah-tengah deretan kedai dengan sign board yang berwarna hijau
 "Restoran Deen Nasi Kandar Istimewa Pulau Pinang"

Nasi Kandar Best dan Sedap Pulau Pinang| Restoran Deen Nasi Kandar Pulau Pinang

Memang pengunjung bersilih ganti makan di sini terutamanya waktu tengahari sehingga anda perlu beratur panjang! Waktu tu kitaorang sampai dalam jam 12.15 tengahhari..kedai penuh seperti dalam gambar dan dah beratur panjang..Tapi servis memang cepat...Paling best ketika pekerja kedai menyedok lauk serta menyimbah nasi dengan kuah kari..ada gaya tersendiri...hehehe

Menu Restoran Deen Nasi Kandar Pulau Pinang

Siapa yang tak tahu menu nasi kandar? Pastinya ada nasi beserta lauk sama ada ayam, sotong atau udang. Ya, pastinya semua lauknya berasaskan kuah kari yang pekat dan melekat!...bak kata Cik Lan kalu nak tau masakan kari tu sedap, pastikanya bau kari akan melekat sehari dan semalaman kat jari kita walaupun kita dah mencucinya dengan sabun..itulah kepuasan menikmati nasi kandar katanya...hehe

Nasi Kandar Best dan Sedap Pulau Pinang| Restoran Deen Nasi Kandar Pulau Pinang

Nasi Kandar Best dan Sedap Pulau Pinang| Restoran Deen Nasi Kandar Pulau Pinang

Pelbagai jenis lauk pauk berasaskan kari..ada kari kepala ikan, kari ayam, kari kambing, kari sotong sotong goreng, telur sotong, telur ikan goreng, kari telur ikan, kari telur sotong serta bendi rebus...tapi yang pastinya ada satu kari hitam yang pekat dan melekat akan disimbah pada nasi di kedai nasi kandar di sini...kiranya sebagi pemangkin ler tuh kot...

Nasi Kandar Best dan Sedap Pulau Pinang| Restoran Deen Nasi Kandar Pulau Pinang
 ~ Nasi kandar Ayam Goreng dan Kari Telur Sotong ~

Nasi Kandar Best dan Sedap Pulau Pinang| Restoran Deen Nasi Kandar Pulau Pinang
~ Nasi Kandar Kari Ikan dan Bendi Rebus ~

Nasi Kandar Best dan Sedap Pulau Pinang| Restoran Deen Nasi Kandar Pulau Pinang
Memang sedap dan harga lebih murah berbanding nasi kandar tempat lain (menurut penduduk setempat di sini. Kitaorang sempat borak sambil beratur..hehe)

Selamat mencuba Restoran Deen Nasi Kandar Pulau Pinang

Tempat Makan Best|Restoran Hameediyah Nasi Kandar Pulau Pinang

Entri kali ini kitaorang nak kongsikan pengalaman mencuba satu lagi nasi kandar yang agak terkenal oleh penduduk sekitar di Georgetown, Pulau Pinang..Sebut sahaja restoran nasi kandar di Pulau Pinang sememangnya semua lauknya berasaskan kari. Yang semestinya kuah kari yang pekat dan melekat..Dan setiap kali sebut saja restoran nasi kandar, ia memerlukan kesabaran untuk beratur panjang bagi mendapatkan sepinggan nasi kandar. Restoran yang kitaorang maksudkan adalah Restoran Hameediyah Nasi Kandar.

Lokasi Restoran Hameediyah ni terletak di Lebuh Campbell, Georgetown Pulau Pinang


Jika anda berkereta untuk ke sini, sila perlahankan kenderaan anda ya..sebab restoran ni terselit di antara deretan kedai yang lain dan keluasannya agak terhad berbanding kedai yang lain...paling mudah kitaorang sarankan, korang parking kereta kat tempat parking yang berdekatan dan pastu berjalan untuk ke Restoran Hameediyah ni.

 Deretan kedai di sepanjang Lebuh Campbell


Bersabarlah walau ketika hendak makan..kena  beratur panjang lagi untuk mendapatkan nasi kandar ni...siap ada signboard "Please Q-Up"..Haha...Pengalaman kitaorang untuk restoran nasi kandar yang sedap dan terkenal macam ni, memang ramai pengunjung samada pengunjung luar ataupun dari pulau Pinang sendiri. Makanya kena beratur panajang dan tunggu giliran untuk memilih lauk..Korang boleh lihat entri ni berdasarkan pengalaman kitaorang di (Restoran Deen Nasi Kandar Istimewa Pulau Pinang) dan (Nasi Kandar Line Clear)

 Kalau pergi ramai-ramai anda boleh bahagikan tugas, Siapa yang perlu beratur, siapa yang perlu cari dan "cop" tempat makan. Cepatlah sikit kan, kalau tidak, dah ada makanan pun belum tentu anda dah boleh mula makan!


Selain nasi kandar, Restoran Hameediyah turut menjual pelbagai jenis murtabak seperti murtabak kambing, ayam, daging, sayur, udang, jumbo dan campur. Pelbagai jenis Nasi Beriyani juga ada dijual disini.

Senarai harga makanan di Restoran Hameediyah Nasi Kandar


Kandar yang dipamerkan dalam restoran

 Pelbagai jenis lauk berasaskan kari...

 Kali ini kami mencuba nasi kandar berlauk sotong. 


Restoran Hameediyah Nasi Kandar memang sedap dan terbaik!


Saturday, January 2, 2016

Nasi Kandar Best dan Sedap Pulau Pinang


Nasi kandar sememangnya menjadi menu utama yang patut anda cuba sekiranya datang ke Pulau Pinang. Walaupun terdapat banyak restoran yang menyajikan nasi kandar di kawasan yang berdekatan dengan anda, tetapi nasi kandar Pulau Pinang memang tiada tolok bandingnya.

 Kalau anda nak tahu, Pulau Pinang merupakan tempat asal kewujudan nasi kandar ini!

Asal Usul Nama Nasi Kandar

Nasi Kandar yang berasal dari Pulau Pinang ini pada awal kewujudannya dijual dengan cara menggantung dua buah bekas nasi pada sebatang kayu yang kemudiannya dikandar/digalas. Aksi peniaga yang mengandar nasi tersebut menyebabkan penduduk setempat senang memanggilnya dengan gelaran "Nasi Kandar".

Nama tersebut telah melekat dan diguna pakai sehingga kini di kebanyakan restoran India Muslim atau Mamak Muslim yang terdapat dengan banyaknya di Pulau Pinang.

Nasi Kandar Best dan Sedap Pulau Pinang| Restoran Deen Nasi Kandar Pulau Pinang|Restoran Hameediyah Nasi Kandar Pulau Pinang
Contoh kandar yang pernah digunakan untuk menjual nasi suatu ketika dahulu

Mencuba Nasi Kandar| Dua Restoran Nasi Kandar Best dan Sedap Pulau Pinang

Kunjungan kami ke Pulau Pinang baru-baru ini merupakan percubaan mencari Nasi Kandar yang terbaik dan tersedap di Pulau Pinang. Nampaknya percubaan ini benar-benar berbaloi kerana nasi kandar yang kami cuba ni betul-betul sedap!

Terdapat 4 restoran yang kami cuba iaitu  Restoran Deen Nasi Kandar, Nasi Kandar Hameediyah, Nasi Kandar Line Clear dan Nasi Kandar Beratur. Tetapi, antara keempat-empat restoran nasi kandar ini, pada kami terdapat dua restoran sahaja yang benar-benar sedap iaitu  Restoran Deen Nasi Kandar dan Restoran Hameediyah Nasi Kandar.

1) Restoran Deen Nasi Kandar Pulau Pinang

Restoran ini terletak di Jalan Jelutong, Pulau Pinang. Ianya berdekatan sahaja dengan Jambatan Pulau Pinang. Kalau nak senang, guna waze je. Taip Restoran Deen Nasi Kandar.

Ini alamat lengkap Restoran Deen Nasi Kandar: 
Jalan Jelutong, 11600 Pulau Pinang

Nasi Kandar Best dan Sedap Pulau Pinang| Restoran Deen Nasi Kandar Pulau Pinang
Terletak di tengah-tengah deretan kedai dengan sign board yang berwarna hijau

Nasi Kandar Best dan Sedap Pulau Pinang| Restoran Deen Nasi Kandar Pulau Pinang
Memang pengunjung bersilih ganti makan di sini terutamanya waktu tengahari sehingga anda perlu beratur!

Nasi Kandar Best dan Sedap Pulau Pinang| Restoran Deen Nasi Kandar Pulau Pinang
Ayam Goreng dan telur sotong

Nasi Kandar Best dan Sedap Pulau Pinang| Restoran Deen Nasi Kandar Pulau Pinang
Kari Ikan dan Bendi Rebus

Maklumat lanjut mengenai Restoran Deen Nasi Kandar boleh BACA DISINI

2) Restoran Nasi Kandar Hameediyah Pulau Pinang

Restoran nasi kandar kedua yang best dan sedap di Pulau Pinang yang sempat kami cuba ialah Restoran Nasi Kandar Hameediyah yang terletak di Lebuh Campbell, Georgetown Pulau Pinang.

Nasi Kandar Best dan Sedap Pulau Pinang| Restoran Hameediyah Nasi Kandar Pulau Pinang
Jika anda berkereta, sila perlahankan kenderaan anda ya..sebab restoran ni terselit di antara deretan kedai yang lain dan keluasannya agak terhad berbanding kedai yang lain

Nasi Kandar Best dan Sedap Pulau Pinang| Restoran Hameediyah Nasi Kandar Pulau Pinang
 Deretan kedai di sepanjang Lebuh Campbell

Nasi Kandar Best dan Sedap Pulau Pinang| Restoran Hameediyah Nasi Kandar Pulau Pinang
 Sekali lagi, anda perlu beratur untuk merasai Nasi Kandar Hameediyah

Nasi Kandar Best dan Sedap Pulau Pinang| Restoran Hameediyah Nasi Kandar Pulau Pinang
Antara menu lain ialah murtabak

Nasi Kandar Best dan Sedap Pulau Pinang| Restoran Hameediyah Nasi Kandar Pulau Pinang

 Kali ini kami mencuba nasi kandar berlauk sotong. Sekali lagi terbaik!

Maklumat lanjut mengenai Restoran Hameediyah Nasi Kandar boleh BACA DISINI

Kami juga sempat mencuba Nasi Kandar Beratur dan Nasi Kandar Line Clear tetapi tidaklah sesedap Nasi Kandar Deen dan Nasi Kandar Hameediyah. Jika anda tahu restoran nasi kandar yang sedap dan best di Pulau Pinang, jangan segan untuk berkongsi maklumat dengan kami ya. 

Anda hanya perlu tinggalkan komen di post ini dan nyatakan nama restoran nasi kandar yang best dan sedap di Pulau Pinang beserta lokasinya sekali.

Friday, January 1, 2016

Selamat Tahun Baru 2016

Setiap kali tiba tahun baru pastinya ramai diantara kita yang berkobar-kobar dengan azam dan semangat yang baru untuk memperbaiki diri dari pelbagai aspek termasuklah pendidikan, kewangan dan amalan juga ibadah kita kepada pencipta. 

Bagi sesiapa yang tidak ada perasaan ingin berubah menjadi yang lebih baik, barangkali mereka telah berpuas hati dan selesa dengan apa yang dimiliki selama ini. Alhamdulillah..

Tetapi bagi seseorang yang mempunyai banyak impian, pastinya mereka perlu berusaha keras untuk mencapai apa sahaja yang diimpikan dan dihajatkan. Semoga Allah memberkati usaha kalian. Saya doakan anda semua berjaya mencapai sebahagian atau kesemua impian anda. Insya Allah..Amin..



© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno