Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Saturday, July 23, 2016

Kompleks Haji Ismail Group | Tempat Shopping Termurah di Langkawi

Tempat shopping di Langkawi sememangnya menjadi tarikan pelancong tempatan ataupun antarabangsa kerana status pulau sumpahan Mahsuri itu sebagai pusat perdagangan bebas cukai. Antara tempat shopping yang terkenal di sini ialah Kompleks HIG atau nama penuhnya Kompleks Haji Ismail Group.

Inilah dia Kompleks HIG yang sentiasa penuh dengan pengunjung

Lokasi Kompleks Haji Ismail Group (HIG)

Haji Ismail Groupbermula dengan beberapa buah cawangan kedai di Langkawi. Namun kini, Haji Ismail Group (HIG) telah pun melebarkan empayarnya dengan memiliki Kompleks HIG ataupun HIG Mall dan juga Hotel HIG.

Alamat:

G1, Kompleks HIG,
Jalan Penarak, 07000,
Kuah, Langkawi


Kompleks HIG yang mula beroperasi pada tahun 2013 ini terletak bersebelahan dengan Hotel HIG. Jika anda ingin memudahkan proses shopping di Langkawi, anda boleh menginap di Hotel HIG. Hanya berjalan kaki anda sudah boleh sampai ke Kompleks HIG



Barangan Yang Dijual di Haji Ismail Group (HIG)

Terdapat pelbagai barangan seperti coklat, pinggan mangkuk, beg, periuk dan pelbagai lagi kelengkapan rumah ada dijual di sini. Sejujurnya, harga di HIG jauh lebih rendah berbanding pusat membeli belah bebas cukai lain yang terdapat di Langkawi.

Kompleks Haji Ismail Group | Tempat Shopping Termurah di Langkawi

Kompleks Haji Ismail Group | Tempat Shopping Termurah di Langkawi
Langkawi sememangnya merupakan syurga coklat di Malaysia. Kebanyakan coklat import atau local ada dijual disini

Hasil "Tangkapan" Kami di Haji Ismail Group (HIG)


Tiada apa-apa sangat yang kami beli di sini melainkan coklat

Daim, Belgian Chocolate, Beryls dan White Chocolate

Coklat yang paling tak sedap ialah Belgian Tiramisu Coklat (gambar kotak putih yang ada reben coklat tu). Saya tak boleh terima rasa dia. Uwek!!Haha
Coklat yang paling special pula ialah Espresso Coffee Delight keluaran Beryl's. Coklat ini mempunyai biji kopi goreng di dalamnya. Dalam setiap gigitan coklat pasti akan tergigit biji kopi. Cik Lan sukalah kopi, saya tak berapa suka sangat.

 
Damia? Dia lagi tak pandai makan coklat atau gula-gula sangat. Memang kitaorang tak bagi, sebab tu dia tak pandai makan. Haha. Tapi kali ni, bagilah dia makan sekali-sekala. Tapi dah bagi pun dia tak nak, sebab tak biasa makan.

Itu sahaja kisah kami di Kompleks HIG yang merupakan pusat membeli belah termurah di Langkawi. Jumpa lagi lain entri. Bye!



3 comments:

  1. Hi sis, harga chocolate di HIG murah tak??, sbab insyaallah nak ke sini next week hehehe, yg white choc dgn beryls tuu berapa ye??,memang dah lama mencari beryl tu haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup murah..memang murah..Alamak white choc n Beryls tu saya dah tak ingat hrga berapa..sorry..

      Delete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno