Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Friday, October 21, 2016

Radio Al-Quran

Seorang sahabat memperkenalkan radio Al-Quran kepada saya. Pertama kali melihatnya sahaja hati telah terpaut. Bagus juga ni kalau ada di rumah. Nak beli, takut pula kualiti audionya tidak sebaik mana.

Maka si sahabat merakamkan rakaman bacaan dari radio Al-Quran miliknya. Jelas suara rakamannya, tidak mendesah dan pecah audionya sebagaimana ipad Al-Quran yang pernah saya beli sebelum ini. Insya Allah ada rezeki akan dapatkan satu untuk Damia.

Rakaman audio dari radio Al-Quran


 Didatangkan dalam 2 warna iaitu merah dan hijau

Bukan ayat Al-Quran sahaja yang ada, malah zikir, selawat dan rakaman ceramah turut termasuk dalam rakaman radio Al-Quran ini.

Memang baik untuk kanak-kanak menghafaz menggunakan otak kanan dan secara tidak langsung (bukan menghafaz gaya orang dewasa yang mengulang-ulang ayat demi ayat). Kebolehan otak kanak-kanak sangat luar biasa, apatah lagi dengan mukjizat Al-Quran, tiada apa yang mustahil untuk dilakukan.

2 comments:

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno