Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Monday, June 20, 2016

Tempat Makan Best di Muar Johor | Apam Balik Keluarga Hussien

Selepas makan di Satay Maharani pada sebelah paginya, kami menerima sekeping penanda buku yang memuatkan senarai tempat makan menarik di Bandar Muar, Johor. Antara yang menarik perhatian kami ialah Apam Balik Keluarga Hussien. Anda boleh rujuk penanda buku di bawah bagi mendapatkan senarai penuh tempat makan menarik yang dicadangkan oleh penduduk setempat Muar, Johor.

 Checklist Senarai Tempat Makan Best Di Muar Bandar Di Raja beserta nombor telefon pemilik perniagaan

Lokasi Apam Balik Keluarga Hussein

Gerai apam balik ini terletak agak tersorok dari jalan utama. Ianya terletak di antara deretan bangunan lama di Jalan Sulaiman, Muar.

Lokasi Apam Balik Keluarga Hussein

Tempat Makan Best di Muar Johor| Apam Balik Keluarga Hussien
Inilah dia gerai jualan Apam Balik Keluarga Hussein. Tiada sebarang papan tanda khusus diletakkan di gerai ini, maka berhati-hati ketika mencarinya. Takut-takut anda terlepas pandang...itu pun kami terlepas pandang juga dan terpaksa pusing sekali lagi..

Jenis Apam Balik


Hanya terdapat dua jenis perisa apam balik di sini iaitu apam balik perisa jagung dan perisa kacang merah sahaja...menurut empunya gerai ni ia memang mengekalkan rasa asal apam balik original sahaja...

Tempat Makan Best di Muar Johor| Apam Balik Keluarga Hussien
Proses membuat apam balik

Tempat Makan Best di Muar Johor| Apam Balik Keluarga Hussien
Khusyuk Damia memerhati

Pengusaha Apam Balik Keluarga Hussein yang peramah


Tempat Makan Best di Muar Johor| Apam Balik Keluarga Hussien

Inilah dia apam balik yang telah siap dimasak. Bagaimana rasanya? Secara jujur, tidaklah sesedap mana pun. Bagi saya, tepungnya terlalu tebal menjadikan inti jagung di dalamnya tidak begitu berasa. Tapi, saya galakkan anda mencuba sendiri. Lain orang, lain cita rasanya.


Harga Apam Balik Keluarga Hussein


Saiz besar: 1 keping= RM 2.50
Saiz kecil: 7 keping= RM 2.50


Sebelum datang ke sini, anda juga boleh menelefon nombor yang tertera pada gambar  di atas supaya tidak perlu menunggu lama. Tempah dahulu, kemudian baru datang ke gerai Apam Balik Keluarga Hussein.
© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno