Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Tuesday, January 17, 2017

Tempat Makan Best Langkawi|Shell Out Pantai Cenang Langkawi

Korang pernah try Shell Out? Ala, yang makan atas kertas mahjung putih atau kertas pembalut makanan warna coklat tu. Ya, yang makan tak guna pinggan tu. Dilambakkan semua makanan atas kertas. Ala-ala macam makan nasi ambang gitu. Semua lauk bercampur.

Selama ni nak cuba tapi tak berkesempatan. Tapi hari tu masa family vacation kat Langkawi, kebetulan sebelah apartment tempat kami menginap ada sebuah kedai shell out yang sentiasa penuh dengan pengunjung. Dua malam berturut-turut kitaorang makan kat situ. Sedap!

Lokasi Shell Out Langkawi


Terletak di Jalan Pantai Cenang, Langkawi.

Ianya berdekatan dengan Underwaterworld Langkawi dan bersebelahan dengan Warisan Duty Free Pantai Cenang. Lokasi Gerai Shell Out Langkawi juga terletak bersebelahan dengan jalan masuk ke Adina Drive-In Motel.

Shell Out Langkawi @ Pantai Cenang

Peta Lokasi Restoran Shell Out Pantai Cenang Langkawi

Cara Memilih Pakej Shell Out Langkawi

Terdapat 3 langkah untuk memesan makanan di sini.Langkah 1: Pilih set yang dikehendaki. Terdapat 3 set makanan iaitu Kombo Super Wow RM 49/RM79/RM99. Harganya berbeza-beza bergantung kepada jenis makanan laut yang dipilih. Sila rujuk gambar di atas.


Langkah 2: Pilih jenis sos/kuah/masakan yang anda sukai. Ada 4 jenis cara masakan yang boleh anda pilih iaitu TomYam Paste, Chilli Paste, Kam Heong dan Mentega Basah

Langkah 3: Pilih menu tambahan sekiranya ada. Menu tambahan yang disediakan ialah Udang Karang, Udang Harimau, Ketam Bunga, Udang dan Sotong

Langkah 4: Pilih hidangan sampingan seperti sotong goreng tepung, popiah, kentang goreng dan sebagainya. Rujuk gambar di atas.

Menu Pilihan Kami di Shell Out Langkawi


Dua hari berturut-turut makan di sini, kami memilih Set Kombo RM49 dan dimasak secara Chilli Paste. Memang sedap, sebab tu dua-dua kali makan kat sini still pilih cara masakan yang sama. Malah kerangan laut seperti lala, udang dan ketam yang sesuai untuk 2-3orang makan. Tapi yang penting bagi kitaorang adalah masakannya yang sedap.

Tempat Makan Best Langkawi|Shell Out Pantai Cenang Langkawi
Set Kombo RM49 dimasak secara Chilli Paste

 Set Shell Out

Tempat Makan Best Langkawi|Shell Out Pantai Cenang Langkawi
Kuantiti makanan laut yang banyak beserta rasa yang sangat sedap. Pedas tetapi sedikit manis. Terbaik. Kalau korang nak tahu komen tentang cara masakan lain seperti Kam Heong dan Butter Basah, boleh rujuk blog Bondezaidalifah. Beliau ada mencuba masakan shell out jenis lain.

Next time kalau korang pergi Langkawi untuk shopping, bolehlah singgah makan di Shell Out Pantai Cenang ye!

No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno