Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Tuesday, July 4, 2017

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2017

Lama betul tak tulis blog. Rindu nak tulis tapi banyak kerja ghostwriter yang perlu dibuat. Bulan berganti bulan, Habis Ramadhan, sekarang dah raya ke-10. Pantas sangat masa berlalu. Daniel pun lagi 2 hari dah nak masuk 3 bulan. 

Sempena hari raya ni, Nisa ucapkan Selamat Hari Raya kepada semua pembaca yang setia baca blog ni. Akan try consistent update blog lepas ni walau sesibuk mana sekalipun. 

Jom tengok gambar raya Nisa!

 Raya tahun ni dah berempat

 I'm now a mother of two! Alhamdulillah dikurniakan  rezeki sepasang anak. Syukur sangat.

Damia kakak yang baik n rajin tolong mama. Tq kakak!

 Daniel pula tengah sibuk mengiring sekarang ni. Insya Allah 3 bulan lebih nanti pandai la meniarap tu. Kakak Mia dulu pun 3 bulan lebih dah pandai meniarap.

Posing raya Damia atas buai gantung. Macam dah besar sangat je gayanya, padahal baru 6 tahun

Ok semua, semoga happy di hari raya ya! 

Kalau duit tu banyak keluar untuk bagi duit raya, anggap jelah tu sebagai sedekah. Banyak yang keluar, Insya Allah akan banyak lagi yang masuk. 

Itulah peliknya rezeki. Makin disimpan dan rasa sayang nak sedekah, makinlah rasa sempit dan tak cukup duit tu. Tapi sebaliknya, kalau kita betul-betul ikhlas nak bagi, akan ada rezeki lain datang sebagai pengganti. Tak dapat kat diri kita, dapat kat anak-anak kita. Perasan tak?

2 comments:

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno