Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Tuesday, November 7, 2017

Restoran Running Man, Sitiawan Perak

Ada peminat makanan Korea kat sini? Apa?Minat Rancangan Running Man juga? Cantik!Boleh cuba masakan Korea di Restoran Running Man yang terletak di Sitiawan Perak.

Restoran Running Man yang ni versi halal tau. Sebab tak berapa jauh dari sini ada lagi satu Restoran Running Man.

Tapi yang tu tak halal. So hati-hati. Jangan silap masuk kedai pula.


Make sure restorannya macam ni,baru masuk ok..

Suasana dalam Restoran Running Man.Apa benda yang tergantung-gantung kat atas tu?

Korang tanya benda yang sama tak? Haha. Almaklumlah, first time makan makanan Korea..


Makanan di Restoran Running Man


Kitaorang order steambot, so lebih banyak pilihan makanan dapat kita rasa. Ada juga makanan lain yang bukan steamboat kitaorang cuba kat sini, contohnya bibimbap (tak tahula spelling betul ke tak ni..).

Jom tengok apa yang kitaorang try kat sini!

 Set BBQ - Ayam berempah

Set Steamboat (Campuran Daging dan Makanan Laut) 

Set Steamboat (Campuran sayuran, cendawan dan pelbagai kek ikan)

Bimbimbap (Memang Sedap)

Telur Goreng


Dua makanan kat atas ni tak ingat dah apa nama dia. Sorry!

Masa untuk Makan!

Sesi menyediakan arang untuk bakar-bakar
Bermulanya sesi BBQ....menyemarakkan api menggunakan corong khas

Itulah corong yang korang nampak tadi. Fungsinya untuk menghidupkan bara arang.
Banyak sangat makanan sampai tak tahu nak makan mana dulu.
Memanggang daging masing-masing


 Bermulanya sesi steamboat
Waktu ni Daniel baru sebulan. Kek tu untuk Daniel la kononnya..

Tekak mak tak boleh terima masakan Korea. Dia hirup sup n makan bebola je

Overall ok la makan kat Restoran Running Man ni. Sejak hari tu, Cik Lan dah suka makan makanan Korea especially Bibimbap.




No comments:

Post a Comment

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno