Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Wednesday, January 11, 2017

SOFTWARE GRAFIK| Mengurangkan kos upah designer untuk design header blog, header Facebook, business card dan lain-lain


Panjang tajuk entri saya kali ini kan? Ini kerana saya sangat berpuas hati menggunakan software grafik yang diberikan trial access secara percuma selama 5 hari ini. Saya tidak dibayar apa-apa oleh penjual untuk mempromosikan penjualan software ini.

Namun sebagai tanda penghargaan dan terima kasih kerana memberikan trial access secara percuma ini, maka entri ini adalah layak untuk anda!

(Post/entri ini ditulis secara sukarela kerana terlalu berpuas hati dengan software grafik yang pada saya amat berbaloi untuk anda dapatkan ini. Harganya juga sangat berpatutan dan mampu milik.)

Nampak tak saya punya semangat buat header guna software ni.. 10 minit je pun! Senang sangat! 

Siapa yang sesuai membeli software grafik?


Pada saya, insan yang paling sesuai untuk membeli software ini ialah:

Usahawan kecil yang baru bermula dan tiada banyak modal untuk dihabiskan terhadap upah designer untuk iklan produk, business card, flyers, header Facebook dan sebagainya

Blogger yang gemar mengubah design header blog

Youtuber yang rajin upload video di youtube

Penulis ebook yang ingin design e-cover

Penjual Online di Instagram & Facebook: Jualan secara online memerlukan anda untuk mempunyai imej yang menarik bagi menarik perhatian pengguna sekaligus mempromosikan produk anda

Antara dua design di atas, mana satukah yang bakal anda beli sebagai pengguna?

Pastinya Design A, bukan? Kerana apa?

Kerana packaging design yang lebih menarik dan meyakinkan. As simple as that!


Apa yang anda dapat dengan membeli software grafik?


Terdapat 8 bahagian utama design yang boleh anda lakukan iaitu:

1) Video Graphics
2) Info Graphics
3) Youtube Graphics
4) Offline Graphics: Business card, flyers, kupon dan banyak lagi
5) Ebook Editor
6) Sales Page Editor
7) FB Fanpage Editor
8) Header/Banner Editor

Setiap bahagian ini mempunyai template yang boleh anda ubah mengikut kesesuaian perniagaan dan tujuan anda. Nasihat saya, bagi Newbie yang masih baru dalam bidang rekagrafik ini, eloklah guna template kerana ianya lebih mudah dan menjimatkan masa.

Tetapi jika anda mempunyai idea sendiri untuk design, maka anda boleh design from scratch. Tiada masalah.

Contoh Video Graphics: Anda boleh letakkan "overlay" pada video tersebut supaya lebih menarik dan nampak profesional pastinya.

Contoh Youtube Graphics: Anda boleh memilih template mengikut kesesuaian. Antara template yang ada ialah doctor, dental clinic, car wash, gym, hostel dan banyak lagi!

Contoh Ebook Editor: Untuk design cover buku. Nampak tak saya punya cover buku? Haha kuat berangan Nisa ni..5 minit je saya buat..


Contoh FB Fanpage Editor: Sangat sesuai untuk design header Facebook Fanpage. Memang ukuran header ni dah ikut saiz Facebook. Maksudnya lepas siap design terus muat dengan Facebook header size, tak perlu adjust lagi

Contoh Offline Graphics bagi Flyers saiz A5

Contoh Offline Graphics bagi Business Card

Harga Software Grafik


Harga yang sangat berpatutan dan berbaloi. Lepas ni anda dah tak perlu pening-pening fikir tentang upah designer. Sesiapa yang pernah guna upah designer mesti tahu anggaran kos yang perlu dikeluarkan. 

Header blog saya ni dulu upah designer RM 50, tu harga 5 tahun lepas ye. Sekarang saya tak pasti.

Berapa harga software ni? 

RM 100 sahaja 

Oh ya, lagi satu yang menariknya mengenai software ini ialah ianya menggunakan TEKNOLOGI WEB-BASED bermaksud anda TIDAK PERLU DOWNLOAD/INSTALL

Selepas membuat pembayaran, anda akan diberikan USERNAME dan PASSWORD untuk access. Jadi anda boleh design dan edit design anda di mana-mana komputer atau laptop selagi mempunyai internet connection.

Mudah dan menarik, bukan?

Ini website jualan software grafik jika anda berminat untuk mendapatkannya: WEBSITE JUALAN SOFTWARE GRAFIK

Design Saya Menggunakan Software Grafik

Saya baru dapat access semalam ke free trial untuk guna software ni selama 5 hari. Semalam juga saya dapat design 2 perkara yang memang saya terfikir nak upah designer sebelum ni. Nasib baik jumpa software grafik. Selamat duit. Haha

Saya guna FB Fanpage Editor untuk design Header Facebook untuk Fanpage Blog Tempat Makan & Travel Best

Saya guna Header/banner Editor untuk Blog ghostwritermalaysia.com.
Ianya merupakan sebuah perkhidmatan penulisan buku untuk individu/syarikat yang berminat untuk menghasilkan buku tetapi tidak pandai menulis atau tiada masa untuk menulis.

Banyak lagi benda yang saya terfikir untuk design sekarang ni dengan adanya software grafik. Penjual turut menawarkan 5 hari untuk mencuba software ini secara percuma. Jadi, jangan lepaskan peluang ini untuk mencuba sebelum anda membelinya!


p/s: Menurut website jualan, harga bakal dinaikkan selepas 14 Januari 2017. Lebih baik anda cuba  free trial cepat dan beli cepat-cepat sebelum harga dinaikkan.

Kalau rasa perlu beli lah. Kalau rasa tak perlu beli, dalam masa 5 hari trial free ni, korang designlah seberapa banyak benda yang korang nak. Tak rugi pun..hehe

Dalam otak ni tengah fikir, "Aku nak design apa lagi ea?"

© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno