Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Wednesday, February 15, 2017

Review Harga Face Oil di Pasaran Antarabangsa dan Malaysia

Dalam banyak-banyak produk penjagaan kulit organik Mary Jardin, Face Oil adalah yang paling unik kerana jarang produk penjagaan kulit tempatan menggunakan konsep faceoil. Kebanyakannya masih lagi menggunakan krim muka sebagai produk untuk melembapkan dan memperbaiki kulit muka.

Namun, produk penjagaan kulit muka antarabangsa telah lama menggunakan face oil di dalam set penjagaan kulit muka mereka.

Jenama-jenama besar seperti Clarins, SK II, Innisfree dan banyak lagi telah mula menitikberatkan penggunaan face oil dan biasalah, harganya pasti mahal.




Baru-baru ini Nisa berkesempatan singgah di Sephora Sunway Pyramid. Memang banyak jenama yang sudah mempunyai face oil mereka tersendiri seperti Fresh yang menggunakan Seabuckthorn Oil sebagai premium ingredients mereka.

Antara face oil yang terdapat di pasaran dan bertaraf antarabangsa seperti gambar di atas.

Harga Face Oil Di Pasaran


SK II Facial Treatment Oil--> RM 535 (50 ml)

Clarins Face Treatment Oil--> RM 225 (30 ml)

Fresh Seaberry Face Oil--> RM 218 (30ml)

Aromatherapy Nourishing Face Oil-->RM 460 (15 ml)



Clinique Treatment Oil--> RM 185 (30 ml)

Itu antara harga face oil yang dapat Nisa share kat sini. Selebihnya kalau nak tahu jenis face oil dan harganya bolehlah tengok sendiri di website Sephora --->Klik SINI website Sephora Malaysia

Boleh tahan mahal juga lah kan harga face oil ni. Sebab apa? Sebab ianya adalah premium oils dan ada juga yang concentrated pure oils, tiada campuran bahan lain melainkan oil semata-mata.

Face Oil Pasaran Malaysia?


Di Malaysia masih lagi kurang penggunaan face oil dalam produk kecantikan. Rata-rata pengusaha masih lagi menggunakan krim sebagai pelembap. Setakat ini yang saya tahu hanya jenama Mary Jardin mengeluarkan face oil.

Harga Face Oil Mary Jardin ialah RM65 untuk 15 ml

Review lanjut mengenai Face Oil Mary jardin akan Nisa buat pada post yang akan datang.
© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno