Kalau orang lain berjaya, kita juga harus berjaya. Kalau orang lain tegak dalam bidang hidupnya, kita juga punya hidup sendiri, untuk kita turut tegak dan berjaya seperti mereka

Thursday, March 16, 2017

Burger Mini dan Ketupat Periuk Kera

Balik dari ambil Damia sekolah tempoh hari, Cik Lan singgah di Ekspo Makanan. Nampaknya ada 2 makanan yang menarik perhatian Cik Lan di ekspo tersebut iaitu burger mini dan ketupat periuk kera.

Burger mini dengan roti yang beraneka warna

Damia kalau part posing memang No 1

Sedapnyer budak kecik ni makan burger. Disebabkan saiz burger yang kecil tetapi mempunyai daging yang agak tebal, maka puas jugalah makan burger ni (kalau tak share la).

1 kotak ada 4 biji. Kalau makan sorang boleh kenyang kot. Kitaorang share 3 orang, So, sorang satulah. Damia dapat 2 biji.

Ini pula ialah ketupat yang dibungkus dengan periuk kera. Unik kan? Ayah saya mengajar di sekolah orang asli. Mereka sangat expert buat benda ni dan nak cari periuk kera pun senang sebab orang asli kan duduk di sekitar pedalaman yang dikelilingi hutan.

Rendang yang disediakan pula ada 2 jenis iaitu rendang ikan dan daging. Kedua-dua rendang ni memang sedap.

Maaflah, tak dapat nak berkongsi nama makanan ni dan nombor untuk menghubungi mereka. Lupa nak snap gambar kotak makanan. Ada tulis kat situ contact number diaorang.
© Copyright 2014 Reserved to Khairunnisa l Design by DayangDeno